Prijava
   

Ranjeni orao

Naučnofantastična sapunica, poslednji i ključni atak na preostalu inteligenciju konzumenata španskih serija.
Rađena prema knjizi Mir-Jam, gvozdene device i moralne gromade, a u slobodno vreme spisateljice, Vesna Radusinovic poučnih dela na polzu međuratnih devojaka. Reditelj je Zdravko Šotra, čuven po nepopuštanju ukusu svetine, kao i po tome da svoja ostvarenja radi iz čiste ljubavi prema filmske umetnosti, bez producenata i sponzora, kao nezavisnu produkciju. Glume uglavnom Šotrini puleni, darovita Sloboda Mićalović i njen muž Vojin Ćetković, velemajstor u "skidanju akcenta" za potrebe uloge tako da ni oni čiji dijalekat oponaša ne mogu da ga razumeju.
Zaplet se svodi na izneveravanje muževljevih očekivanja u pogledu žene kao Virgo intacta pre braka. Tu je i tetka-usedelica koja pazi na svoje čedo, svoju ljubimicu, sa posebnim osvrtom na njeno poštenje a koja je zajednički motiv ove i španskih serija. Nesumnjivo će se u daljem toku serije naći i žena-zmija (¡Maldita!), ona koja gleda da srećno-nesrećan par rastavi na neodređeno, prisvoji njega, a njoj napakosti. Nesumnjiva je, takođe, i obimna revizija porodičnog stabla glavnih likova sa spektakularnim obrtima.

I zato nemoj neko da je SLUČAJNO pljuvao na "Selo gori, a baba se češlja" ili na "Moj rođak sa sela"! Ove serije je pisao Šekspir u odnosu na ovu!

Komentari

tako da ni oni čiji dijalekat oponaša ne mogu da ga razumeju
hahahaha

Pouzdan materijalni dokaz da su Srbi pravili španske serije pre svih.

Ne,ovo je dokaz da si seriju gledao od prve do zadnje epizode(sa reprizama).A definicija je vrhinska.

Maldita! :))))))))))) +

Dajte, ljudi, pa zasluzile su zene da im se napravi neka serija po ukusu, neka sa sesirima koje su nosile njihove bake, sa tragicnom ljubavlju, scenama a plakanje i kukanje...

darovita Sloboda Mićalović i njen muž Vojin Ćetković, velemajstor u "skidanju akcenta" za potrebe uloge tako da ni oni čiji dijalekat oponaša ne mogu da ga razumeju.

:D Sjajno!
++