Prijava
   

Razmaženi Beograđanin

Dođe ti u goste jedan mali,napirlitani s podmuklim kezom od uva do uva, sin nečijeg prijatelja, neki dalji rod ili slično.
Samim pogledom te već nervira, s idiotskom frizurom Dabra (Justin Bieber) i 2 minđuše i 6 prstenja, sa majicom sa cvetom od šljokica koju je navodno platio 15 hiljada u neznamgde.
Prvo traži čašu vode, dobije česmušu i povrati 5 minuta kasnije, govoreći kako pije samo 'Prolom'.
Keva donosi kolače, a on pita s koliko jaja su pravljena,da li je koristila voćni ili običan šećer(nije dijabetičar),da li je to ne znam šta u krempitama, itd..
Trenutak kasnije odlazi u wc, da bi se vratio posle pola sata, tražeći bide po kući, jer on
'ne briše' , samo ako nije papir od 100% celuloze.
Izlazimo napolje, nekako uspeva da objasni njegovu teoriju zašto je vazduh na selu prljaviji od onog u Beogradu,a da pritom ne dobije batina od moje već iznervirane porodice.
Zatim posle svega toga odlazi sa ćaletom u nabudženom(dorađen sa spuštenim branikom,zvučnici, mat crna boja,itd) Yugu dok je odvrnuta Ceca. Izem ti ironiju.

Primer stvarno nije neophodan.

Komentari

Случајно сам дала плус. Мрзим овакве дефиниције. Сувише је некако, искомплексирано.

jbg, bitno da si ti plus dala :)
Ovo je napisano pola sata posle odlaska tog klinca, tako da se izvinjavam na svom besu unetom u ovo :)

Да, али нису сви Београђани такви. Мени овај више изгледа као неки сељобер из Инђије. Ето. И сад су сви из Инђије такви. Размажени Инђијанци.

Ja sam onaj jedan minus za sada. Ne znam, uspedoh da se pronađem samo kod toga što ne pijem česmovaču. Sve drugo mi je sranje, da prostite. Selo volim, cepam drva, trčim kroz šumu, pedu perem u potoku, iz kola izbija talme i tako to...

hmmm, ovo i nije baš pozitivno s tvoje strane :)
Kažeš da je ovo što sam ja napisao iskompleksirano, a onda kažeš drugu vrstu predrasude:)
Klinac ide u ne znam kakve specijalne škole, itd,sav je nekako specijalan, sve pare se bacaju na njega, dok mu ćale vozi yuga i nosi flanelske kockaste košulje :)

Ne kažem ja da su svi takvi, samo da ima takvih koji kada dođu u goste se obično ponašaju ovako.
Reći da su svi oni takvi, na populaciju od 1.3 miliona ljudi, bilo bi malo previše.
Ko sam ja da sudim o tolikom broju, dok dolazim iz selendre :) Ali pravo na mišljenje i karakterizaciju pojedinca, kao i svi ovde imam :)

Човече, ти си као наслов ставио "Размажени Београђанин". Ако не генерализујеш, онда напиши име и презиме тог лика.

Hehe to je posao Agilni :) Pa dobro, voda nije više toliko zdrava koliko je bila i pijenje vode kupovne odobravam. Ali držati dete pod staklenim zvonom toliko da kad popije čašu nečeg drugog povrati.. To je pogrešno :)

To je jednina, ne množina. Nisam napisao ' razmaženi beograđani ' . Samo se to odnosi na pojedince :) ....kojih ima dosta, ali sad već to je nešto drugo ;D

E u ovom zadnjem komentaru si lepo objasnio!

Онда иди пиши блог.

Nije losa definicija i iako sam iz Bg ne osecam se ni najmanje uvredjenim zato sto primera kakav je opisan u definiciji imam oko sebe jako puno i na svaku moju sugestiju da takve primerke treba odvaljivati od batina dok su mali i ne porastu u velike kretene,bivam kritikovan da sam previse surov,da bi me trebalo zatvoriti u ludnicu i sl.
Moje dete se tako ne ponasa,iako moja zena ima tendenciju da napravi jednog takvog malog kretena,ali....BATINA JE IZ RAJA IZASLA!!!

Мрзим овакве дефиниције. Сувише је некако, искомплексирано.

+212

Дао сам минус јер ово нема везе са размаженом Београдском децом.

@Džaftara Još da ne bi.
@Tochak94, Talentovano_glup su shvatili poentu.
@Buksnetina Ovo je seljački pogled na to. Ti daj neki svoj vid definicije razmažene beogradske dece,..
To bi bio naduvani vid situacije, jel ?

"Metalika moj dobar drugar"...E u tom fazonu je defka...

Iako definitivno postoje ovakvi primerci, ja ne mogu da se otmem utisku da je ova definicija ustvari veličanje tvog kompleksa prema takvim razmaženim beograđanima. Ja sam bio drugi minus još pre sat vremena.

Imam ja dosta kompleksa, ali ovo nije jedan od njih :D

Ima ovakvih primera, to stoji, ali jebo ga otac, zar takve ne viđaš svuda a ne samo u Beogradu. Iz Beograda sam, stoji to da smo razmaženi ali ti ga pretera... Kontam da si opsivao tog jednog lika, ali naslov te malo demantuje...
A primer u vezi vode... Na faxu, koleginica (koja nije iz Bg-a) se izčuđava hloru i odvratnoj beloj boji koju ima voda, a kolega (koji takođe nije iz Bg-a) joj odgovara: "Pa to ti je beogradska voda..." Sa velikom dozom gađenja i porugljivosti, pa ti meni reci ko je tu razmažen.

Jeste, ja sam razmažen jer živim u selu i pijem čistu česmušu i kriv što imamo čistu vodu :)

Pa jesi razmažen ako ti se gadi hlorisana voda.

@Buksnetina Ovo je seljački pogled na to. Ti daj neki svoj vid definicije razmažene beogradske dece,..
To bi bio naduvani vid situacije, jel ?

И да буде надувани вид ситуације, сигурно не би био оволико пун комплекса јбг. Боље дувати буксне него имати комплексе, зар не? :)

Ovo može da se kaže za bilo koje razmaženo derište, nevezano da li je iz Beograda ili iz Ćukovina, tako da mi cela priča vuče u neku stranu koja je puna predrasuda. Minus.

@Buksnetina Ne, nije bolje. Ovde ima i dece znaš.
@Staklena Caka je da svako zna jedno ovakvo derište minimum, ali ono nije takvo samo od sebe nastalo, već je uzrok društva i laganog tretiranja derišta stvarnim životom od strane roditelja. Ne volim generalisati, ali ovo se odnosi na jednu osobu, ne na svu beogradsku decu. Ali iz selendre ako budeš našla,tj našao dete s ovakvim ponašanjem, ja ću kurac na panj staviti.

I ja sam iz selendre, a to je veliki problem u gradovima... Ja, ako idem u njivu, sadim, zalivam papriku mozda jesam seljak, ali je gore biti seljak po karakteru! Sto se tice kurca na panj, dajem ja i moj ako nadjes neko dete sa sela da se ponasa ovako!

au, čime se vi bavite....

Тачан је опис, али, јебаји, га, у свакој урбанизованој средини имаш таквог, не само међу Бегешарима.

"Ja, ako idem u njivu, sadim, zalivam papriku mozda jesam seljak"

...pa sta i ako jesi.Ko da je to nesto lose i cega bi se trebao stideti?