Prijava
   

razocaranje

Javlja se kada sedis sam u fotelji, pokusavas da se na trenutak izolujes od svakodnevne kolotecine, ucenja, ispita, posla i razmisljas... Onda se setis one stare: "Prva ljubav zaborava nema." Vracas se u zabaviste. Tamo je ona drvena ogradica, koja je sad prefarbana, i tamo stoji jedan plavi decko neuredne kose. U ruci mu je vrabac sa slomljenim krilom. On ga veselo stavlja na rame i pocinje da mu zvizduce milim, decijim glasom. Daje mu mrvice od zemicke koju je poneo od kuce. Ti ga jos gledas. On te primecuje i dolazi do tebe nevinim hodom. Upoznaje te sa svojim vrapcem (vec mu je dao ime). Pita te sta radis. Ti crvenis i kazes da skupljas kestenje. Oseca se miris trave jer je skoro padala kisa. Nudi se da ti pomogne i tako skupljate raspuknute caure sa kestenovim plodom blagog, skoro neprimetnog mirisa, sve dok vas vaspitacica ne pozove da se vratite unutra. Sledeci dan setas pored jezera sa mamom, a on te vidi i odusevljeno zove da dodjes do jezera, vukuci te za rukav od karirane haljinice. Pokazuje ti kako riba predvece iskace i kako ce on i njegov tata ih upecati puno danas. Pokazuje ti korpicu punu ribe, a pored je njegov pas mesanac. Vrabac jos na stoji ramenu, dok se ne oporavi. Ti si zacarana. Mislis da takvi decaci postoje samo u knjigama. Onda zazvoni mobilni telefon. Ti se trgnes i shvatis da ne znas kako se decak zvao. Ne secas se ni da li mu je kosa bas i bila plava ili mozda pepeljasta? Mozda i smedja? Izraz lica je ostao ali oci su zaboravljene. I bude ti zao sto si zaboravila lik nekog tako posebnog.

Komentari

Slobodno dopisite ako imate slicna iskustva.... Hvala. Malo sam sentimentalna danas. :)

to je bolje nego da si smorena :) plus

@Javio: Hehe, taj mi nadimak pao na pamet u jednom jaaako smornom trenutku, i sad nema natrag. :) Hvala za plus.

mozas da menjas nadimak, nije zabranjeno...

ce probam. cim se zavrsi semestar. ;)

Gde profesor da plus,idu i ucenici za njim +

A sto se nadimka tice,pustis samo PVT modovima,pa ce ti promeniti.

@Javio i Dankan: Eh, pa prosto vas moram poslusati. Jedni od mojih omiljenih finih gospodina. :) Cim izadjem iz blago zatupljene faze, odmah menjam nadimak.

E, bas si mi citirao jednu od omiljenih. :D Blagodarim i ja za ovako bogougodne komentare, plemeniti gospodine. :)))

Oslovljavajte me sa "Vase Preosvestenstvo" :)

Ta, Boga mu, e nekad mi zao sto nisam musko samo zbog toga sto ne mogu prisvojiti takve nadimke, Vase Preosvestenstvo. :D Mogu bit' jedino igumanija. xD

Moje Preosvestenstvo blagodari Igumaniji...

Au bre al' ste napredni, ja se prvi put zatresko tek sa osamnest godina.

Heh, pazi, ja se posle nisam zatreskala jedno dobrih 11 godina, znaci drugi put sa 17. :D

Ja sam sa 18 brate burzume,prvi put sebi slomio saku o necija vrata...Toliko sam bio zatreskan :)