Prijava
   

Rituali

Ono što nam može oduzeti više vremena nego jutarnje pražnjenje creva, ako je neko dovoljno maštovit i dovoljno sujeveran.

Priprema za ispit:

Budim se, telefon koji me budi mora biti iznad glave dok se spava. Jbg sjebao sam se navio sam sat samo pola sata pre početka ispita...Pre ustajanja pevanje, pesma: "Pišonja i šuga su..." ili nešto od Azre, ali Azra samo kad su stručni predmeti. Pesmu moram celu otpevati ili moram da je opet počnem iz početka. Ustao sam: popio tačno tri gutlja vode iz flaše koja je predhodne večeri spremljena. Pravac na umivanje: pranje ruku tačno dva puta, umivanje lica tačno tri, ako se nešto pogreši onda se cifra duplira. Oblačim se, redosled, ako se naruši opet sve iz početka: čarape, gaće, pantalone, majica, duks, kapa, jakna(naravno kad je lepo vreme neke stvari se ne oblače ali redosled je odredjen). Na raspored koji je bio tog semestra sa heftalicom okidam jednu spajalicu i precrtavam sa spiska crnim markerom ispit koji je tog dana, takodje datum i vreme ispita, u ranac se spremaju svi materijali koji su se koristili za vreme učenja pa makar to bila i Larusova enciklopedija, kao i sve olovke koje se se koristile za vreme učenja i jedna penkala sa kojom sam se upisao na fakultet, nema trčanja, ne sme se ništa zaboraviti:
Još jedna provera, u kupatilu pustim vodu u vodokotliću, spreman sam, krećem na ispit...

"Kolega žao mi je ali zakasnili ste na ispit..."
"E tako mi i treba kad sam obukao bele umesto sivih čarapa!"

Komentari

HAHAHAHAHA! Prepoznala sam se! A ovo za heftalicu si me inspirisao :) + i omiljeno!

dobar glazbeni izbor :)

ma idi a ja kako koji ispit samo prosirujem listu rituala :)

Hahahhaa,super.Prije sam patila od ovog a,pa mi je trebalo mnogo vremena da sve obavim i uopste izadjem iz kuce.Gadno

Meni ovo lici na opsesivno-kompulzivno ponasanje :)

otaku, sad sam ja 'teo to da mu kažem, klasično OK (opsesivno-kompulzivno) ponašanje..:))

Jedino sto proevereno radi jeste knjiga ispod jastuka. Ako je obimna, kao kod mene na faksu, onda ide ispod kreveta, da nesto slucajno ne izleti u toku noci iz glave :)

Auuuuuu, znaci isti ja, cak sam u jednom momentu imao osecaj da opisujes mene, cak i ono sa vodokotlicem... Olovke, ma sve, samo sto ne pevam :).
Obicno zavrsim sa ucenjem dva dana prije, pa dan prije ispita imam isto neke "rituale"....
Jedan od zescih rituala mi je to da sakupljam sve one spiceve (mine, kako vec) sto ostanu u patentici (ne mogu da se potrose kad se stavlja novi spic) kojom pisem dok ucim za ispit, pa to cuvam u knjizi iz predmeta koji polazem.

haha ja obicno pocinjem dva dana pred ispit :)

sve je to super, ali: pišonja i Žuga, dude! :)

Nego, gremlin, jedan kolega sa faksa koristi isti taj nick vec 2-3 godine, e sad, sve vise me podsecas na njega, pogotovo kad sam procitao dobar deo definicija.
Znaci li ti sta "Amish"?

to je kad se ne brijem i zapostavm fizicki izgled kad pocne ispitni rok? haha. ma druze ima dva gremlina ovde ;)