Prijava
   

Robi Fauler

Legendarni napadač Liverpula i engleskog fudbala. O njegovoj veličini govori činjenica da se često ubraja među najbolje engleske špiceve, iako je za reprezentaciju odigrao samo dvadesetak mečeva (delom zbog strašne konkurencije u liku Alena Širera, kasnije i Majkla Ovena).

Tri su glavna momenta Robijeve karijere koje ga čine fudbalskim besmrtnikom.

- Spajs bojsi - posprdni termin koji su britanski mediji dodelili strašnoj generaciji engleskih fudbalera koji su nastupali za Liverpul, momci koji svoj vanserisjki fudbalski talenat nikada nisu uspeli da materijalizuju i osvoje titulu, ali su ga zato i te kako znali iskoristiti u drugim sferama svojih života - pamprčenju drugarica Viktorije Bekam. Član te generacije, pored Džejmija Rednapa, Dejvida Džejmsa, Pola Insa, Stiva MekManamana i drugih, bio je i Robi Fauler.

- Fer plej - čuveni Faulerov potez na utakmici protiv Arsenala marta '97 koji mu je doneo nagradu UEFA za fer plej. Fauler je u jednom trenutku izbio pred Simana, skrenuo u levo i pao. Sudija je odmah pokazao na penal, ali je Fauler ustao i jasno stavio do znanja da penal nije postojao. Ipak, sudija je odbio da promeni odluku (!?), pa je penal ipak izveden. Penal je šutirao upravo Fauler, koji se tada verovatno nalazio u moralnoj dilemi promašiti za pravdu ili pogoditi za tim? Robi Fauler je promašio penal.

- Snifovanje gol linije - jedan od najkontroverznije proslavljenih golova koji je ovog čoveka koštao suspenzije, a Liverpul trideset hiljada funti. Robi je nakon postignutog gola protiv Evertona prišao gol liniji i simulirao njeno ušmrkavanje, čime je aludirao na uzimanje kokaina. Ovaj potez je bio cinični odgovor na optužbe Evertonovih fanova o upotrebi droge. Robi nikad nije bio pozitivan na testovima koje je redovno obavljao, ali to nije sprečilo britansku javnost da o njemu stvri lošu sliku, što će i biti drugi razlog njegove ne tako uspešne reprezentativne karijere.

Robi Fauler možda nikada nije bio Lineker, Širer, ili Runi, ali je uvek bio fudbalski gospodin, iskreni emotivac koji gine za tim, pripadnik vintidž vrste koja lagano izumire.

- Čika Žile, stva...
- Tata me zovi, tata!
- Čika Tata, stvarno nisam očekivao da je Nevenin ćale ovakav car! Pravi ste Robi Fauler!
- Au, sine, takav kompliment u životu nisam dobio! Nevena, donesi još jedan vinjak iz podruma!

Komentari

Kurton bre fer plej. Sutirao je da da gol, a na kraju je neko i dao gol posle Simanove odbrane. - kao kuca bre.

U pravu si, čak ni ja nisam napisao da je namerno promašio, mada sam svesno išao ka tome da izmanipulišem rečima da izgleda kao da jeste (bar onima koji nisu dovoljno upućeni u predmet). S druge strane, imaj u vidu činjenicu da je utakmica bila jako bitna, da je nakon sudijske odluke Fauleru prišlo pola tima Liverpula ističući kolektivni interes. Šta da radiš u takvoj situaciji?

Da je veliki pokazao je kad je gestikulirao i ušao u raspravu sa sudijom braneći stav da nije bio penal. Da je sudija mogao da proguta sopstvenu grešku, penal ne bi bio izveden.

Није лепо да нас лажеш. Ипак, сама чињеница о коме си писао извлачи +

Bio je omiljeni igrač mog ćaleta. Faca.
+

Sasvim dobra defka. +++

Prvi put čuo za njega od ajforaca 96 kad ih je Sloboda nakantala kako sam to nekad i opisao u svojoj definiciji "Sad si moj i Božiji". Mora reklama zato što sam omiljenovao ovo

Није лепо да нас лажеш. Ипак, сама чињеница о коме си писао извлачи +

Ništa ja nisam slagao. Prećutati i slagati nije isto.

Mrljo, i ja bih je omiljenovao da je nisam sam napisao.

NIsam imao pojma za ovo snifovanje gol linije

+++

Tada mi je Fauler bio antipatican... Sjecam se kad sam citao o njegovom usmrkivanju linija, i njegove bledunjave oznojane face, zaista sam mislio da je narkomancina.

Tek mi je kasnije postao kul, kad sam ja porastao.