Prijava
   

Roditelji Puniše Račića

Ljudi koji su, po svemu sudeći, imali neke proročke sposobnosti prilikom davanja imena svome sinu Puniši. Naime, Puniša Račić je Srbin koji je jednom prilikom u skupštini Kraljevine SHS izvadio utoku i napunio olovom hrvatske poslanike na čelu sa Stjepanom Radićem. Takoreći - napunio ih.

Ili je to bila igra sudbine, ili je čak i baba Vanga malo dete u poređenju s Punišinim roditeljima.
Puniša a.k.a. Punisher!

Komentari

To je bio unapred smisljen incident koji je imao za cilj da ucutka Hrvate koji su se neprestano borili za dobijanje vecih privilegija u Kraljevini SHS. Srbi su na to odgovarali kako nisu Hrvati ginuli za stvaranje Ktraljevine, vec Srbi, na sta je Stjepan Radic jedared ustao i poceo da baca pare po skupstini u stilu Popaja uz povike: "Recite vec jednom, koliko kosta ta vasa krv, pa da je isplatimo..." na sta je Racic izvadio pistolj....

ma ta drzava je bila potpuna hajducija, na svake 2 godine, nova vlada, novi kurci palci sa sve onim Karadjordjevicem jugoslovenom seme mu se zatrlo!

Ložana tada, ložana i sada... Radikalske budale....
I Srbi i Hrvati su se borili i na jednoj i na drugoj strani.

Piro, samo je nekih malo vise bilo na jednoj, a nekih na drugoj strani :)

Piro, čisto za tvoju informaciju Hrvatska se za vreme I svetskog rata nalazila u sklopu Austrougarske, i možeš misliti koliko njih se borilo na našoj strani. Neka bude i 50.000, mada i to je mnogo, dok je Srbija imala preko 1.000.000 žrtava, i umesto da se odmah podelimo kada država nije mogla da funkcioniše ona džukeletina Karađorđević nam nametne svima Jugoslaviju.

I još nešto, ta radikalna stranka nema veze sa ovom današnjom ;)

Necro, čisto za tvoju informaciju Srbi su živeli i u Austro-Ugarskoj, i borili su se za nju isto. Mobilazacija je čudo...
Dobrovljački odredi su bili i u Srbiji i u Rusiji i ostalim zemljama.
A tvoj komentar za Karađorđevića ću ignorisati, jer ne smatram da je uvredljiv kada dolazi iz tvojih usta.

A da znaš malko istoriju, video bi da su tadašnji radikali i sadašnji radikali iste budale.
Možda su strnke (zvanično) različite, ali pristalice su iste.

Piro: S tim sto je iza najveceg broja Srba koji su mahom bili u sastavu 13. ( Zagrebackog ) puka bio oficir Madjar ili Austrijanac sa mitraljeskim odredom i naredjenjem da ubije svakog ko i u najmanjoj meri odstupi od naredjenja.
Ako vec otvaramo karte...zasto precutati ovaj detaljcic?

@Voćar
Ne verujem da je bio smisljen...kao sto si rekao onaj hrvat je poceo,na najgori nacin da nipodastava prolivenu srpsku krv,a on kao ponosit Srbin(iz Crne Gore)je odreagovao
@necro
Taj Karadjordjevic je bio jedan od najvecih Srba svih vremena.To sto se njegova plemenita ideja izjalovila je sasvim druga stvar.To je covek koji,iako tesko bolestan,nije hteo u Italiju na lecenje ,sve dok se svi Srbi nisu ukrcali na brodove.

"prećutati detaljčić"!?
Brate, nije ovo neka zamera moja protiv Srba, šta umišljaš, bre?
Srbi su se borili i na jednoj i na drugoj strani, Hrvati su se borili i na jednoj i na drugoj strani. Tako je bilo tada, tako je bilo tokom Tursko-Austrijskih ratova. Tako je bilo i devedesetih!!
A Puniša je jedna odvratna fleka na istoriji postojanja parlamentarizma na ovim prostorima, koju današnji poslanici sa velikim trudom pokušavaju da zamene svojim flekama...

Prevod: Puniša je pička!

Da onaj sa Kajmakcalana je picka,a onaj Hrvat sto je ubijao Srbe nije?

:)
Jebote, natežem se sa klincima koji knjigu u životu nisu pročitali...
Pozz ljude, javite mi se za 10 godina...

Nix95, postoje neke indicije da se vec odavno spremalo tako nesto. Odavno su oni jedni drugima isli na kurac, a Hrvati su narocito poznati po podjebavanjima i ironicim doskocicama, dok su Srbi vecito bile sirovine na o ruk, "ako zajebavas, dobices batine". Hrvati nisu bili zadovoljni Aleksandrovom totalitarnom vlascu, sto ona zaista i jeste bila, ali ruku, na srce, trebali su da budu srecni sto su i toliko dobili.

Aleksandar je bio mason i bio je pohlepan, i kao takvom usadjena mu je ideja Jugoslovenstva. Jebala ga i Slovenija i Hrvatska! Umesto da je zaista napravio Srbiju do one "Seseljeve" granice, on je hteo bratstvo-jedinstvo, koje ga je na kraju, i kostalo zivota. Taj njegov potez smatram najvecom nasom nesrecom ( Sto je i slavni vojvoda Misic tvrdio ) i glavnim krivcem za ovo sranje koje nam se danas desava.

@piro
A sta bi mi odgovorio da ne znas koliko imam godina?A ono oko toga da nisam knjigu procitao je suvisno komentarisati
@vocar
Bio je to veliki i plemeniti ratnik,drzavnik,i pre svega covek...nisu ga dzaba zvali viteski kralj.

""prećutati detaljčić"!?
Brate, nije ovo neka zamera moja protiv Srba, šta umišljaš, bre?
Srbi su se borili i na jednoj i na drugoj strani, Hrvati su se borili i na jednoj i na drugoj strani. Tako je bilo tada, tako je bilo tokom Tursko-Austrijskih ratova. Tako je bilo i devedesetih!!
A Puniša je jedna odvratna fleka na istoriji postojanja parlamentarizma na ovim prostorima, koju današnji poslanici sa velikim trudom pokušavaju da zamene svojim flekama..."

Nista ne umisljam, samo mislim da kad god se potegne prica o "obostranom ucescu Srba" treba i to pomenuti. Nisam mislio nista licno protiv tebe. Obostrano ucesce Hrvata? O tome bismo mogli na nekom forumu, posto Vukajlija svakako nije za to. Mislim da nije bas prikladno reci da postoji reciprocitet izmedju nekoliko stotina clanova Jugoslovenskog puka i nekoliko hiljada clanova 13. puka koji je protiv Srba vodio najgore borbe na Jagodnji i Boranji i pocinio neka od najzescih zverstava nad civilima...

Punisa- sirovina i svakako velika fleka i rupa na ionako uflekanom stoljnjaku naseg parlamentarizma.

Nix, sta pricas to?
Karadjordjevicu je vise puta nudjeno da se odvojimo od Hrvata, ili oni od nas, ali on je to zarad nekakvog jugoslovenstva odbijao.
Hrtvatsko pitanje su i on i njegovi sledbenici ostavljali na stranu, i lepo sacekali da Hrvati lepo u Zagrebu "zighajluju" Nemcima.

Lepo je trebalo 1918. da se postavi granica, da svi Srbi zive u jednoj drzavi, a Hrvatska i Slovenija nek rade sta hoce, nek ih uzmu Italijani, boli nas kurac.

Ali ne svi su Hrvati, Slovenci jedino su Srbi - Jugosloveni

xa xa ne verujem upravo ovo ucim,ali upravo! hahahah

necro karadjordje je hteo da da hrvatima nek se odvoje,ali neke jugoslovenske glavonje tada ga isektasile- bolje ne...
ni meni nije jasno iz ove perspektive koji nam je k trebalo to sranje,al eto,mi Srbi nikad nista nismo naucili.........

Alo ljudi, ovaj sajt je u sluzbi humora! Zajebite ovde da se raspravljate!

@necro
Dokle god je on bio ziv,svi su bili Jugosloveni,Hrvati nisu smeli da pokusaju da se otcepe,odmah bi im oduzeo svu teritoriju,i ostavio im samo Zagreb sa okolinom.Banovina hrvatska,i ta prica o otcepljenju Hrvata,postala je moguca tek posle njegove smrti.Da je on bio ziv kad je poceo 2. svetski rat(mozda cak ne bi ni poceo),Srbija ne bi imala aprilski rat,vec Srpski front,ili makar neki slican Solunskom,u kojem bi se Srbi borili do oslobodjenja,upravo zato je i ubijen 1934. u Marselju.Bio je veliki problem za Hitlera,koji nije mogao nikako drugacije da ga se resi nego da kukavicki naredi atentat,mada kamo prelepe srece da je to najgora stvar koju je uradila ta dzukela
A ono sto sam malopre rekao se odnosilo na njegove osobine...bio je kao sto rekoh veliki i plemenit covek.
The Joker
Jebiga, mora malo:)
Salim se...ovaj sajt je kako i za humor tako i za ovakve teme:)

Mislim hteli su oni i tada,ali nije bilo moguce da ista ozbiljno dobiju dok je bio ziv

otkud vi pa znate sta je u toj `istoriji` tacno?
kako mrzim ovakve rasprave gde svako iznosi svoje licno misljenje sa nesto malo znanja,i to znanja koje plasiraju oni koji zele da mi tako mislimo.

@nix
da ne tupimo vise ovde, nebitno sta se desavalo, i sve to, mada moje licno misljenje je da nas su nas A.Karadjordjevic i N.Pasic UNISTILI sa tih projektom SHS/Jugoslavija.