Prijava
   

Roditeljsko motivisanje studenata

Postupak koji sprovode roditelji budućih intelektualaca u cilju što bržeg i uspešnijeg završetka njihovog stručnog usmeravanja.
Može da bude pozitivno i negativno.

Pozitivno motivisanje studenta:

- Sine, ako budeš završio školu u razumno vreme, mama i tata će da se potrude da ti kupe stan. Vreme je da se osamostališ. To bi bilo korektno od nas.

Pozitivno motivisanje studentkinje:

- Ćero, ako privedeš školu kraju u roku, smeši ti se nov novcijat auto. Kupiće mama i tata svojoj mezimici.

Negativno motivisanje studenta:

- Magarče, ako ne završiš školovanje u roku, možeš komotno da se teraš u pičku materinu iz kuće. Je l' ti misliš da ćemo cela veka da te 'lebom 'ranimo, a!? Ako ti se ne uči, lopatu ili budak u ruke, pa da vi'š!

Negativno motivisanje studentkinje:

- Slušaj ti, gospođice! Nećemo mi vazda' da rintamo, a ti da vetropiriš noću po gradu i splavovima! Ako ne završiš ovo što si upisala, mo'š da se preseliš ispod "Plavog mosta" il' u "Picin park", pa da vidiš šta je život. Mada, možda je bolje da se odma' tamo preseliš, ionako nema 'leba od tog sranja što studiraš ( FDU - prim. aut ).

Komentari

ovima što pozitivno motivišu više se isplati da lepo kupe diplomu na nekom privatnom fakultetu

Mož' roditelj da se izvrne naglavačke, ali ako dete neće-on to ne može da promeni. Roditelj, po difoltu, daje sve od sebe "da motiviše" dete koje posustane ali je sve to kratkog daha.

Jedini ko može da motiviše je profesor, ali i za to je potreban talenat i posvećenost.

Sa pozicije roditelja uvuđam da je motivacija ljigavo i neuhvatljivo polje.

Doduše, mene niko nije motivisao i ništa mi se nije obećavalo, još manje podrazumevalo. Bila sam dete sa kojim se "lako rukovalo". Umalo nisam pala u nesvest kad me na parkingu sačekao MOJ auto!!! To sam dobila na poklon kad sam diplomirala.

+
mene zivo zanima da li negativno motivisanje ikad upali?

мајо апсолутно си у праву са овим...немам још своје дијете...али на мени мотивисање ниакда није палило...мада ме моји нису ни имали са чим мотивисати...

Meni su matori rekli: Sine, dokle god si na budzetu imas indeks. Ukoliko posustanes, prelazis na radnu knjizicu. Ne mesaju mi se, ne smaraju me, time mi znatno olakasavaju posao.

Inace, ovo sto ti trenutno pise na profilu, je za tri koplja emoskije od spamovanja muzicke teme pesmama sa albuma "Slike iz zivota jednog idiota" :)

meni moji rekli da cu dobijem sarenu lazu kad zavrsim,tako da se istinski trudim da ga sto pre zavrsim da vidim sta je to.. + za def