Prijava
   

Rođendanske "žurke"

Rođendanske žurke se djela na 4 vrste: ekstra rođusi, dobri rođusi, obični (smor) rođusi i totalne katastrofe.

Ekstra rođusi su rođusi koje organizuje lokalna faca. To je obično u njegovoj praznoj gajbi ili na vikendici. Ima litre i litre alkohola, dobrih riba, hrana je pokidala (obično je to roštilj il tako nešto). Vrhunac žurke je kad svi poskaču u bazen (ako ga ima, a često ga bude) onako obučeni. Žurka se završava tako što kola hitne pomoći dolaze da "spasu" što se spasti može.

Dobri rođusi se često svode na neki izlazak u grad, tj. u neku dobru diskoteku. Nema nekog "zapleta" (dobrih riba, hrane i sl.) ali je zato vrhunac dobro odvaljivanje od života alkoholom. Sutradan vam drugovi pričaju kako ste se muvali s nekom pičkom, ali se vi naravno ne sjećate.

Obični (smor) rođusi se često organizuju u kući. Ima hrane, pića i sonija. Ali osim gotivnog opuštanja s ortacima nema neke kulminacije, pa se sve završava na turniru u PES-u.

Totalne katastrofe su najveća propast što se tiče "žurki". Jer slavljeniku često dođe najviše 3 druga, koji nisu imali pametnija posla. Ostali su otkazali u zadnji čas, iako su to znali čim ih je slavljenik pozvao. Roditelji dotičnog, uvidjevši da im je sin/kćerka jadnik/jadnica pokušavaju da podignu atmosferu tako što ispričaju neku staru "dobru priču", nakon koje i ovi što su došli odlaze.