Prijava
   

Roj Kin

Titan fudbalskog folklora. Bio je jedan od najboljih amaterskih boksera u Britaniji, pre nego li je okrenuo list i rešio da dominira travnatim terenima. Prešao u Junajted iz Notingem Foresta za 3 miliona evra, svotu za koju sada ni Partizan ne bi prihvatio za Babovića, ukoliko im pride nije ponudjena vruća janjetina.

Mesar, ali ne kao današnji klipoši i wannabe zajebani likovi. Endemična vrsta, čiji je on jedini primerak. Postoji verovanje da je rodjen sa žutom trakom oko ruke.

Dok su drugi motori ekipa bili neki Rols Rojsi i Jaguari, sve zajebano i ručno radjeno, prefinjeno, pa miriše, pa plače ako ga krzneš i oštetiš, on je bio Kamaz. Ne samo motor, već udarna igla i katalizator za izvlačenje najboljeg iz njegovih saigrača. Drao bi se kao životinja na saigrače ukoliko ovi ujebu nešto, a da je on pritom svestan da mogu mnogo bolje. Zajebaniji od kratkog ćebeta, agresivne naravi, krajnje iskren i direktan, bio je kapiten kakvog fudbal više neće videti. Beskompromisan u duelima, ne postoji osoba koja mu je nanela povredu, a da nije dobila kusur, i još po nešto.

Kada se izreka ''srce na terenu ostavio'' dovede u pitanje, on je idealna slika i prilika.
Na svojim ledjima je nosio ceo Mančester do pobeda u nekim, naizgled, već izgubljenim partijama, od prve do poslednje sekunde.

Vrhunac karijere mu je bio davne 1999., kada je on sam lično, ne stavio u džep, nego oduvao jednog Zidana sa terena, a Davidsu rek'o mrš u kućicu, gde je Junajted sa 0:2 okrenuo na 3:2 i posle uzeo kultnu triplu krunu. On je na toj tekmi dobio žuti u prvih 15 minuta i zbog toga propustio finale, ali je igrao tu tekmu kao da mu je poslednja. Na kraju su mu čak i Juveovi žabari ustali i tapšali, klanjajući se veličini.

Jeste da je fraza ''samo je jedan..'' generalno glupa, jer svako je samo jedan, ali, u njegovom slučaju, napravljen je izuzetak.

There's only one Keano, oriće se još dugo Trafordom, a i šire, jer, dok su drugi upisani olovkama i hemijskama, on je u memoarima fudbalskog folklora uklesan dletom i čekićem, da svaki put izbode oči onome ko bude dovoljno glup i lud da pokuša da ga ukloni odatle.

Komentari

Ође је моро панут један плус!
Само си заборавио да је знао вече пред текму да загине са Фергијем. лоло

Haha, zaboravih da pomenem to. I tu se, na neki čudan, ali jak, način vidi koliki respekt je Fergi imao za njega.

Video naslov , dao + i počeo da čitam :)

Plus, omiljeno, oš jo nešto?

Sjajno napisano, bez greške!

Fala, cenim! Ovde ništa više nema u ponudi, tako da za sad njet! :)

Gvozdena cevanica lolo
Pazi nije on bio loš al jedan je Karagunis lolololo
Realno bio je car! Jedan od retkih iz Junajteda koje sam gotivio!