Prijava
   

Rom

Gospodski ciganin.

Covek se seta sa detetom ,a pored njih prolazi ciganin.Dete upire prstom i kaze _eno ga rom_ .Ciganim odgovara _e dete kad budem dogurao do roma bicu gospodin covek_.

Komentari

BIĆE NIJE ONO ŠTO JESTE I JESTE ONO ŠTO NIJE

Ja sada ništa ne odobravam niti se bilo čemu protivim. Apsurdno je zauzimati takav stav prema životu. Nismo došli na svet zato da paradiramo moralnim predrasudama. Ipak, postoje karakteri koji su svestraniji. Zadržavaju svoj egoizam i dodaju mu više drugih ega. Postati organizovaniji i biti organizovan mislim da je cilj ljudskog i romskog postojanja.

Tvoji grehovi, ako grehovi postoje, pozajmljeni su. Ti postaješ eho nečije tuđe muzike, glumac uloge koja nije napisana za tebe. Cilj života je samorazvoj. Ostvariti savršeno sopstvenu prirodu – to je razlog našeg postojanja... Strah od društva, koje je osnov morala, strah od Boga, koji je tajna religije – to su dve stvari koje vladaju nama.

Svaki nagon koji nastojiš da prigušiš neprestano ključa u tvojim mislima i truje nas.

Rom - Čovek ne može da bude previše obazriv u izboru neprijatelja.
Nemam nijednog koji je budala.

Životom ne vlada volja ili namera. Život je pitanje nerava, vlakana i sporogorećih ćelija u kojima se misao krije. Možda zamišljaš da si bezbedan i smatraš sebe jakim.

Veruj mi da nijedan civilizovan čovek nije nikada zažalio zbog uživanja, niti bilo koji necivilizovan čovek zna šta je uživanje...