Prijava
   

Rom

Povlašćeni gradjanin Srbije koji može da izadje na ulicu i traži stan u Beogradu, bez dana radnog staža, jer mu to sleduje!!!

Komentari

Јебо шовинизам, расизам, нацизам остале -изме. Боље да их увуку у неке бетонске кутије него да смрде и просе!

Ми смо их од скоро добили за комшије овде на периферији. Смештени су у неке фул контејнере са водом и струјом (без АДСЛ-а нажалост:) ) и неки се већ побунили како су далеко од Београда. Ко је овде луд?

Problem sa Romima je ogroman. Znam i sam koliki jer delim dvorište sa sedmočlanom romskom porodicom. Dosta njih je veoma bahato i nekulturno. Ipak ne mislim da su jedini krivci za svoje takvo ponašanje. Država/grad ( zavisi na kom nivou se gleda ), mora da učini nešto, da na svaki način pokuša da ih edukuje, a ne da misli da će rešiti problem ako im podeli neke kontejnere. Ionako će kontejnere razjebati za pola godine.

A u koju si ti ruku 'rom? xD

Orlovsko naselje je deo Mirijeva (srećom podalje od mene) gde su UN u davna vremena napravile kompletnu infrastrukturu : škola. obdanište, dom kulture, biblioteka, asfalitirane ulice, vodovod&kanalizacija....sa nekakvim idejama da će to sve da promeni u načinu života te marginalizivane društvene grupe.
Nije vredelo.

U toj osnovnoj školi je danas VII Bg gimnazija u kojoj skoro da nema romske dece.

''Ionako će kontejnere razjebati za pola godine.''

Тачно.
Немам ништа против цигана, али је истина да ће искористити контејнере да поскидају електроинсталације, водоводне цеви, прозоре и све што може да се скине, како би то продали на бувљаку. На место прозора ће ставити картон и најлон. То им је у крви.
Циганин је циганин.
Душа му је циганска.

Знам неке Роме који су расли ван "циган - мала" и сасвим су нормални. Мислим да је едукација једини пут да их унормалимо, АЛИ САМ ПРОТИВ да они буду приоритет у овој држави а толико ЛЕКАРА, ОФИЦИРА, НАУЧНИКА...нема решено стамбено питање. А могу да се опкладим да ће мо за годину дана имати бар још 5 "Газела" по Београду, јер су осетили да им је прилика да тако реше стамбено питање...

Ja sam protiv bilo kakvog ...izma i podela, ali smeta mi ciganizacija, pederizacija i sve ostale ....izacije u zemlji Srbiji. I kao što predhodni komentaror napisa protiv sam da svi oni budu prioritet u ovoj državi.

... izbacuju nas sa svih strana, ja i moja vamilija moramo u šupi. Pa jel to pravilno?

-nije, pravilno je u šupu...

sad but true

ROMI VOLE SRBIJU I SRBE

Srpski identitet, treba da postane sinteza svih pozitivnih i konstruktivnih težnji među narodima da se zauvek prevaziđu sve podele.

Srbija se svim sredstvima treba boriti protiv netolerancije i jezika mržnje.

Razumem bes i nezadovoljstvo naših sugrađana. Oni žive sve gore i gore, osećaju da ih je vlast prevarila i opljačkala, a misle da ni opozicione stranke nisu bolje. Kuda god da se okrenu, vide nacionalnu izdaju i ekonomsku pljačku. Lako je delovati, teško je razumeti.

Ljudi prvo moraju dobro shvatiti, a tek onda nešto preduzeti, ako žele da imaju uspeha. To proizilazi iz složene strukture savremenog sveta, a pogotovu iz naših složenih političkih prilika.

Uopšte, danas se u Srbiji glavna bitka bije u glavama ljudi. Jer, naši najveći porazi upravo su tu započeli.

ROMI VOLE SRBIJU I SRBE

Vidimo da naša ekonomija pripada strancima ili bezobzirnim domaćim tajkunima, da svi zajedno korumpiraju političare i da zajedno kontrolišu medije.

Shvatamo da smo se našli u vlasti krupnog kapitala, koji će od sada neumoljivo gospodariti i nama, i našom decom.

Vidimo da su plutokrate i njihovi strani zaštitnici dobro korumpirali naše političare.

Sa zaprepašćenjem vidimo koliko laži dolazi iz medija, koliko nas samo sistematski zamajavaju i zaglupljuju.

Srpski narod i Romi, naivno, verovali da je privatizacija najbolji lek za neefikasnu privredu.

Srpski narod i Romi, naivno, mislili da će stranci, čim im predamo svoje fabrike, u našu ekonomiju upumpati milijarde evra i zaposliti stotine hiljada ljudi.

ROMI VOLE SRBIJU I SRBE

Srpski narod i Romi su verovali da samo treba osloboditi medije ''upliva države'', pa da se oni namah pretvore u svetionike istine, pluralizma i slobode.

Srpski narod i Romi su mislili da u Srbiji samo treba organizovati poštene izbore, pa da glas naroda istinski počne da se sluša u vrhovima vlasti.

Srpski narod i Romi su verovali da Srbija samo treba da obnovi demokratiju i tzv. otvorenu tržišnu privredu, i da će nas naši zapadni prijatelji odmah, kao u svemu ravnopravne, primiti u svoje društvo?

Sve smo to verovali. Ali, sve je to bilo ili samo donekle tačno, ili više pogrešno nego tačno. I na osnovu tih pogrešnih verovanja mi smo povukli pogrešne poteze.

ROMI VOLE SRBIJU I SRBE

Ali, hajde i to da kažem, za tu našu istorijsku, gotovo epohalnu naivnost nismo svi jednako odgovorni. Najmanje je kriv narod. On je glasao, on je demonstrirao, on je radio onako kako mu je govorila njegova elita. A naša elita, to nisu samo političari.

U nju spada i naša inteligencija, ona akademska, medijska, kulturna... Jasno je da političari ne bi uspeli da baš toliko prevare narod, da im u tome ipak, svesno ili nesvesno, nisu pomagali i neki novinari, urednici, profesori, pisci, umetnici...

No, svako u našim strukama ko je imao pameti i poštenja shvatio je, u međuvremenu, koliko su stvari složene. Ali, šteta je ipak već učinjena. Jer, mnogi su intelektualci, makar samo svojom nedovoljnom kritičnošću, pripomogli korumpiranim političarima da zavedu javnost i usmere građane na pogrešne odluke.