Prijava
   

Ruška Jakić

Osoba: Fosilni ostatak nekada poznate žene u Srbiji. Vernik koji ne poštuje postulate vere, modni ekspert koji ima modne ispade, TV ličnost koja je, poput Paris Hilton, poznata po tome što je poznata. Nema uzore, nema sledbenike. Uvela je u srpski sleng reč "lepotice", ali tako da ima potpuno suprotno značenje. Priča se da se loži na uspešne muškarce, ali ništa nije dokazano. Bila verena za grofa, ali ju je grof nogirao kada je shvatio njen potencijal :). Poznata po neopisivoj boji kose koja neodoljivo asocira na jamboliju polivenu crnim vinom. Pričalo se da nosi perike, ali je priča ubrzo demantovana, jer je nezavisno istraživanje pokazalo da ne postoje tako ružne perike.

Pojam: Ruška Jakić se u slengu koristi za nešto što je počelo kao moderno, ali je preraslo u nešto toliko ultra giga mega moderno da je obrnulo krug i postalo totalno nenosivo i out. Primenjuje se najčešće kod odevnih predmeta.

Ana: "Ova haljina mi super stoji, samo što je previše drečava, ne sviđaju mi se ove šljokice, a ni ove bele flekaste tufne na rubu"
Ivana: "Haljina ti je totalno "Ruška Jakić". Prestani da se zezaš, i kupi nešto normalno i nosivo, kasnimo na avion."