Prijava
   

Sajam knjiga

Degustacija alkoholnih pića na sajmu istih. Mesto okupljanja i upoznavanja ljubitelja kako domaće tako i strane književnosti u tečnom stanju.

A: Mile, halo?!
B: Halo?
A: Mile, grom te ubio, gde si?! Znaš li koliko je sati?!
B: Nije Mile, Rale na direktnoj vezi. Mile je trenutno zauzet, povraća. Ali ja sam sa njim, ja ću ga vratiti kući.
A: Rekao mi je da idete na sajam knjiga, gde ste vi to bili?
B: Znate da je Mile obožavalac kako naše tako i strane književnosti, pored svih knjiga nije znao koju prvo da prelista, trčkarao je od štanda do štanda kao malo dete. Srećan kao lisica u kokošinjcu, malo je preterao sa čitanjem i mešanje gradiva mu je pomutilo razum.
A: Ništa te ne razumem, reci ti njemu da ja zaključavam kuću za dva sata, a on neka se snalazi, zdravo.
C: Rale, jel to žena moja? Šta 'oće?
B: Brine se, kaže da imaš dva sata fore da joj se pojaviš na oči, posle zaključava. Jebao si ježa u leđa kad te vidi, bazdiš na kilometar.
C: Mhm...
B: Vidim da si se jako zabrinuo.
C: Nego 'ajmo časkom do biblioteke na po jednu pa kući, a?!
B: E to ćeš da zajebeš, sedaj u kola!

Komentari

Ima u mom kraju baš kafana (malo naginje na kafić doduše) koju su ljudi lepo nazvali "Biblioteka". Najbliži takav objekat mestu gde živim, tako da više i ne lažem kad kažem gde sedim.

Kad me je brat od moje babe vodio u grad, tamo negde 2010/2011, rekao je da ćemo svratiti do biblioteke. Zamišljao sam dosadno tiho mesto puno knjiga, međutim bila je to skromna kafana u samoj pijaci. Setio sam se biblioteke pa mi pade na pamet ovaj naslov. I za čudo niko se ovoga nije setio za sve ove godine postojanja sajta.