Prijava
   

Satanizam

Kada pitate svog profana veronauke nešto vezano za ovu sektu rećiće vam da njene pristalice veruju u jednog od arhanđela, Satanaila, koji je hteo da bude kao Bog pa je zato kažnjen i izbačen iz tog geta... bla-bla
Ali tu se teoretski deo završava, prelazimo na subjektivni, srBski, pravoslavi...
Dakle, satanisti su zli ljudi kojima je pored poštovanja nečastivog u praksi žrtvovanje. Ali kada na taj odgovor kažete "Pa kako, i u hrišćanstvu ima toga, šta je onda jagnje Božije, Agnus Dei zapravo? A i Bog je od Avrama zatražio da umesto tog jagnjeta ubije sopstvenog sina, u redu on to nije uradio, ali to je bilo nakon potopa, sam zahtev Boga nije pravedan. Kako to objašnjavate?"
E, tada će početi da vam priča kako je to stari zavet i rećiće još gomilu nepovezanih činjenica (malo fali da počne da vređa Jevreje, jer je kao to sve njihovo.. ali to ne čini), da bi vas na kraju optužio da gajite afinitete prema satanizmu.

*ovim ne vređam svoju veru, naprotiv samo govorim kako je sve to nejasno i nelogično..
...ma biću ateista, oni bar ne zamaraju mozak ovakvim temama xP

Komentari

evo jednog video youtuba koji podrzava tvoju teoriju o Satani.

@Christine16: Opet, ateizam je paradoksalan pojam. Ne možeš negirati ono što ne postoji. :)

ivonikuss, zaista interesantno
jimmy, nisam ateista, samo sam dete koje pokushava da shvati neshto shto ni njegovi matorci ne znaju jer su odrasli uz komunizam.

@Christine16: Verovanje u Boga je jedna od najlepših stvari na svetu, a podržavanje bilo koje religije je obezvrednjavanje verovanja u Boga. Tako bar ja mislim.

Jummy, znam, delim tvoje mishljenje.. Mada, josh sam klinja bwe, chek da omatorim i tada netju postavljati pitanja, jer tada i nemaju znachaj.. ;)

Веруј срцем...Нећу те оценити...

Jimmy Page ti je rekao ono sto treba znati ako tragas za necim...
Na zalost mnogi koji se profesionalno bave religijom zapravo ne znaju bas puno o verovanju i o Bogu i malo toga umeju da objasne. Ne svi naravno, ali vecina je vecina.... Stvarno na zalost jer se neko razocara u sve sto ima veze sa verovanjem samo zbog takvih stvari...

Jimmy,svidja mi se kako razmisljas!

Ah, pa ne može neko ko čita Čosera da bude glup :)

+
"Pa kako, i u hrishcanstvu ima toga, sta je onda jagnje Bozhije, Agnus Dei zapravo? A i Bog je od Avrama zatrazhio da umesto tog jagnjeta ubije sopstvenog sina, u redu on to nije uradio, ali to je bilo nakon potopa, sam zahtev Boga nije pravedan. Kako to objashnjavate?"
Tako sto je, na svu srecu, to sve izmisljeno. Nikada se nije dogodilo. Bog, kako je opisan u bibliji, ili satana, (Satanailo :DDD) ne postoje. To je Mojsije, ludak nad ludacima, lose istripovao, a onda jos losije popalio masu oko sebe, radi nekih svojih licnih ciljeva.
Religija, (ukljucujuci satanizam, hriscanstvo, islam, komunizam, fasizam, ateizam) samo odvlaci dragoceno vreme, koje bi nam bilo mnogo pametnije da trosimo na razvijanje odbrambenih sistema protiv kometa.

Ja mislim da je Satanail pomalo neshvaćen dečko...

@ Jimmy Page 6 Che-Vu - svaka čast momci.
JTU - hehehehe "pomalo neshvaćen" - vrh...

inače, palac gore od mene za definiciju.

za svojis 16 godina imas solidno kefalce, kristina...

ja sam ateista!!! oces da se druzimo? xD