Prijava
   

Savršenstvo je u jednostavnosti

Rečenica kojom se objašnjava kako jedan Ford Taunus ili Volkswagen "buba" proizvedeni pre četrdeset i više godina "nadživljavaju" svoje mnogo mlađe, i tehnički gledano, komplikovanije "potomke".

Vlasnik sam radio aparata "Melodija F", Elektronske industrije Niš, lampaš, koji je verovatno stariji od mene, a imam 42 godine. U ispravnom stanju, sve funkcije mu rade, a nema ih mnogo. Nema čak ni FM stereo. Ali sa parčetom bakarne žice "hvata" radio Moskvu kao da je u komšiluku!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Za poslednjih šest godina bacio sam najmanje osam DVD plejera, od kojih je svaki imao minimum 80 dodatnih funkcija, pored osnovne, da odgledam film.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Od 1998. (pre 14 godina) kada sam postao "ponosni" vlasnik mobilnog telefona, promenio sam ih desetak. Sve iz istog razloga. Crk'o konj!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

"Moj Ford stari
nikad se ne kvari..."

Komentari

Stari ima filipsov radio iz šezdeset i neke. I još radi! +

pa sad... da li bi vozio bubu staru 40 godina ili novu bubu? danas imaš 5.1, 7.1 i jebemliga kakve suround sisteme a ti si se uhvatio za neki radio od pre pola veka koji nema ni stereo. Jedno je ljubav prema oldtajmerima, ali to ne znači da tehnologija ide silaznom putanjom.

ali to ne znači da tehnologija ide silaznom putanjom.

Slažem se, tehnologija ide uzlaznom putanjom, uz "ekonomski" dodatak KUPI DANAS NAJMODERNIJE I KUPI SUTRA JOŠ MODERNIJE.
Ne prave se više stvari dugovečne...treba stalno prodavati!
:))

Citat Ne prave se više stvari dugovečne...treba stalno prodavati TATIC
to je apslutno tačno. Kompanije moraju da ispoštuju naše potrošačko-kupoholičarske porive i zgrnu na njima što više love.

Sada namerno prave da se što brže raspadne, taman dok istekne garancija i onda moraš opet novo da kupiš ili servisiraš što im takođe odgovara. Samo pare da se vrte +

Planiram da zamenim sve svoje ekspres lonce grnčarijom. Iz razloga ukusa finalnog proizvoda!
:))

eeee, tačno tako. jedan uređaj za određivanje tačke topljenja kristala kod nas je iz '43, radi mnogo bolje od novih, samo su mu dodali digitalni čitač. :)

bravo!+
od igle do brakova, sve iz tog doba je dugovječnije.
m70, buraz, žena kupila glineni ćup za kuvanje, i ja, koji sam teški antikupusista, kuvani kupus kao ćevape tučem! a tek pasulj...

od igle do brakova, sve iz tog doba je dugovječnije.

Dobra, stara vremena...
:))

Hm, da dodam, mož' d'ima neke veze:
žali se moj trener kako se rekreiraju sve starije i starije žene. Kaže, kad je počeo, retko koja je imala preko 30 godina. Sad ih nema ispod 30. Jadno mu je što zevaju po kafićima.

Pokvario mi se arhaičan model miksera (Gorenje). Kupim novi i bacim ga nakon par meseci. Savatm stari i popravim ga..još radi.