Prijava
   

Sektaši

Izraz domorodaca koji koriste kad vide moje matorce i mene na groblju. Mi, kao i svaka normalna familija, odemo gore (na brdu je) malo se čupne trava, sredi, ovo-ono i posedi se malo (tačnije stoji, ali ako je toplo, sedneš na travicu, zapališ cigaricu i tako lagano...)

E, sad... Baba je umrla pre godinu dana. Keva opušteno odvaljuje: "De si deda, još nisi oter'o babu iz groba! Jel vodi abrove, čangriza,a?"
Na šta se obližnja domorotka od 70 i kusur godina, inače u crnini, okreće prema nama i krsti sa obe ruke u isto vreme - ja hteo da je pitam jel ume ono kad trljaš glavu i stomak...
Ćale komentariše: "Ma boli ih uvo gledaju nas odozgo, kod njih nije kriza..."
Iza nas se već okupilo naroda na obližnjem grobu, šetkaju i prisluškuju, kradimice komentarišu. Nema veze što su tamo na onom grobu gde su, u stvari, došli ostavili upaljene sveće koje su zapalile obližnje šiblje.
Naravno, na sve ja dobacujem: "Ma kakvi sede, deda umro pre 11 godina, mislim da baba još uvek čeka dozvolu za ulaz u njegov onozemaljski harem"

KUKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU-AJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ-LELEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Razleže se sa obližnjeg groba... Neka druga baba udarila u naricanje mužu koji je, bar prema spomeniku, umr'o pre 30 i nešto godina... Ko zna, možda je strefilo saznanje da njen možda ima dva harema...

To je samo delić...

Najbolje je što moraju da prođu pored nas dok odlaze. Naravno, mi se zadržimo malo duže... XD
I onda gledaju u zemlju, babe nešto gataju, krste se, čupkaju travu, pljuju preko ramena...
A ja sedim na travi i gledam ih preko flaše piva kojoj cedim dušu... U majci Megadeth-a, inače...

Komentari

kako jako !!! legendo ! + + + +

Hahahahahahaha ludaku
+

Hvala, hvala, + za publiku :)

@psihomehaničarka: ma nisam ja legenda, matorci su :)