Prijava
   

Sekundarna sirovina

Naizgled fin i kulturan dečko. Pomalo ćutljiv i povučen. Uz upotrebu odgovarajućeg katalizatora, poput Hulka iz stripa, u sekundi se pretvara u sirovinu najteže vrste.
Jedan pogrešan pogled prema njegovoj devojci i u narednoj sekundi ćeš gledati u ljubomornog vola koji zakrvavljenih očiju lomi sve pred sobom, dok se nezaustavljivo zatrčava prema tebi, kao bik na neiskusnog toreadora bačenog u koridu da malo zabavi masu koja želi da ponekad vidi kako bik pobeđuje.
Mirnu vožnju autom po gradu, nakon što ga slučajno isečeš, pretvoriće u jurnjavu po gradu kakvih ni u holivudskim blokbasterima nema, samo da bi te stigao, preprečio ti put, izašao iz auta i tresnuo ti šakom po haubi tako jako da ti pomeri nosač motora. Nakon toga, zadovoljan sobom, okrenuće se, sesti u auto i nastaviće opuštenu vožnju kao da se ništa nije desilo.
Na razgovoru za posao delovaće kao opušten i prijatan mladić, koji je kao stvoren za rad sa ljudima na šalteru, sve dok ga ne iznervira neko od pitanja na razgovoru. Nakon toga, pokazaće koliki fond uvredljivih psovki ima u rečniku, koliko grlat i besan može biti, i mnogo druge kvalitete koji poslodavcu nisu potrebni u tom momentu. Sekundu kasnije, zahvaliće se poslodavcu na vremenu, izvinuti se što je nervozan uz obrazloženje da ga neka budala iznervirala u saobraćaju ii veoma učtivo pitati kada će znati da li je primljen na posao.

- Dobar dan, ja sam došao u vezi razgovora za posao.
- Aha, uđite, uđite. Sedite tu. Vidim tačni ste? To veoma cenim.
- Da, naravno. Mislim da je jako bitno poštovati kako svoje, tako i tuđe vreme.
- Tako je. Recite mi, imate li nekog radnog iskustva?
- Da. Radio sam na viljuškaru dve godine, a nakon toga u salonu nameštaja - vozio kamion, istovarao nameštaj i tako.
- Hm, da. Znate, nama treba neko ko će raditi sa ljudima. Nisam siguran da li tu imate iskustva?
- Šta hoćeš da kažeš bre?
- Ovaj, samo ne znam kakvi ste u komunikaciji...
- More nemoj ti mene da zajebavaš, znaš! Radio sam ja sa ljudima, više od šalteruša u bankama. Ti misliš da kad radiš na viljuškaru ne pričaš sa ljudima? Pa imam ja tamo šefa, moram viknuti stoci da se skloni s puta. Nemam iskustva s ljudima? Kakvo je to pitanje uopšte?
(posle pet minuta psovanja na kontu stranačkog zapošljavanja, krize, saobraćaja, i drugih svetskih nepravdi)
- Da, ovaj smirite se. Sedite. To je samo pitanje. Ne sumnjam ja u vaše kvalitete.
- Inače sam otvoren za saradnju i smiren, nego me neki kreten na Slaviji iznervirao. Šta vozi kad ne zna? Iseče me budala. Nego, zanima me jesam primljen ja?
- Hm, ostavite broj telefona, javiću vam se ovih dana. Ima puno kandidata, ali vi ste u vrhu zasad.

Komentari

A bio je miran čovek...
+++

Prostakluk je neizlečiv.

Што си престао да пишеш децхко? Који ти је курац?