Prijava
   

Seljak = Glup

Idem ja pre nekoliko dana na fakultet i u prolazu čujem razgovor dva lika. Posle toga sam se tako lepo ismejao njihovoj gluposti.

... ali znaš on je glup, on je iz Mrčajevaca (okolno selo), nije iz Čačka.

Komentari

Kad su ljudi debili, smatraju sebe visim bicima zato sto su iz Bg-a, a studenti iz unutrasnjosti uglavnom imaju vecu motivaciju, i samim tim veci prosek.

Ova poštapalica "iz unutrašnjosti" mi ide na ganglije. Šta bi ona trebalo da znači, šta je spoljašnjost? Isto tako bi moglo da se kaže i "iz provincije", ali bi se tada verovatno ti "iz unutrašnjosti" uvredili.

Да бре, коефицијент интелигенције мора бити пропорционалан урбанистичком плану вашег пребивалишта.

+++

Коифициент интелигенције је обрнуто пропорционалан количини медија, пропаганде и реклама којима је човек изложен што иде на руку онима из мањих места. И што је већа гомила човек све више губи своје ЈА.. Зашто би се ико увредио ако је из провинције? Ја сам из исте и поносим се тим! :)

Zasto bi se neko uvredio ako je iz unutrasnjosti? Ja ne vidim u tome nista pogrdno!

Ма, ти што пљују углавном су се ``јуче`` доселили у тај већи град..који год да је..

Цитирао бих ТЛН(1990):

``Ја сам из једне старе сарајевске породице, овде смо од `75...ево ово нам је породични грб..``

Srbija jeste zemlja seljaka. Bas da pitam te sto pljuju odakle im je otac, a za dedu da ne pitam.

Teska predrasuda.Zasto bi neko ko je sa sela bio gluplji od nekoga iz grada?

Ovi iz grada vas lociraju da ste "iz unutrašnjosti" što ste vi prihvatili iz ne znam kojih razloga. Na koliko km od granice (ili Beograda) počinje ta vaša unutrašnjost. Često prolazim kroz Mrčajevce kada idem kod prijatelja u Rašku i mogu vam reći da mi je prijatnije nego u mnogim delovima Beograda. I nisam rekao da bi se uvredili ako ste iz unutrašnjosti, nego da bi se verovatno uvredili ako bi vam rekli da ste "iz provincije". Menjate tante za kukuriku na očigled sleng javnosti :)

nema formu definicije, ono što si napisao kao definiciju stavi u primer, a umesto toga napiši konkretnije. ovo je samo uvod u primer.

aj, da ne brišemo za džabe kad izrazu ništa ne fali :D

Oh Boze, zasto bi neko vise voleo da je iz unutrasnjosti nego iz provincije? Ko jos vidi razliku izmedju ta dva izraza?