Prijava
   

Seljak vs. Ljakse

Klasna borba sudbinskih proporcija u našem malom kraljevstvu na Balkanu. Sudar titana na srpski način.

Elem, otkako je u našem narodu nekoga nazvati ''seljakom'' postala prvorazredna nekategorizovana uvreda, nove generacije iz ruralnih predela se sve više i više trude ne bi li se uklopile u novi, evrointegrisani sistem u kojem ne postoje ''sela'' već ''gradovi'', gde ljudi ne rade ''na polju'' već ''u firmi'' i gde se ne jedu ''pršut'', ''slanina'' i ''kobaja'' već ''produkti od mesa''. „Šumadija“ je etiketirana kao leglo seljacizma, „srpska narodna muzika“ je stavljena u isti koš sa turbo-folkom, dok reči „traktor“, „motika“ i „njiva“ izazivaju sakralno zgražavanje u novom urbanom poretku. Jedino što i dalje ne smeta gorepomenutom evrointegrisanom Srbinu jeste rakija, ali kako je krenulo i to će se uskoro zameniti nečim kuljim, po mogućstvu inostranim.

Cela stvar bi se, ustvari, najbolje mogla nazvati – ''Beograd''. On je, između ostalog, i glavni razlog zbog kojeg su pošteni i radni seljaci-ratari-stočari ostali na lošem glasu a nji'ova deca počela da se stide što su rođena u ''tamo nekim pičkovcima'' i to još u svojoj rođenoj kući ( odatle je izraz i nastao; prim.prev. )! Centralizovani sistem koji u našoj zemlji važi još od Titovog doba, učinio je svoje ultimativno zlo – podelio je Srbiju na ''Srbe“ i „Serbe“.

Da se razumemo nešto: ja jesam za to da Srbija bude deo Evrope jer tu, realno gledano, geografski i pripada ali da zbog majmuna u našoj Vladi i tamo nekih pedera u Briselu anatemišemo naše seljake...bilo bi sramotno i nečasno. Uostalom, teško da ćemo u sledećih par vekova videti dva pedera kako se guziče usred Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, Leskovca, Čačka, Niša...
To je, ipak, rezervisano za Amsterdam.

- Odakle si, bratić?
- Iz Srbije, druže. I nisam radikal.

Komentari

pucajte, javio i buksno, profa i dalje drzi cas :)
+

pucajte, javio i buksno,

М?
Дадо' неки плусић, ал' матори, ниједан линк ти није валидан.

ниједан линк ти није валидан

To ja samo radi isticanja, Buxno. Teme što se tiče...?

Hvala, Covpa. Očekivao sam, ipak, malo veći odziv al' jebiga :)

Ovo je tako dobro definisano, baš baš... Svaka čast!

Hvala, momci. Dokurčilo mi više ;)