Prijava
   

Seljobe

Nije u pitanju čuveno delo Moše Selimovića, već pojam vezan za imigraciju seljobera iz unutrašnjosti u glavni grad Srbije - Beograd. Odlikuje se donošenjem najgorih osobina koje se ne tolerišu ni u štali, na same ulice glavnog grada.

Srdačno očekujem minuse od svih koji su seljobom stigli u moj rodni grad, a pri tome nisu doneli dobre seoske običaje, već uneli najgore komplekse i poganštinu.

Uđeš na splav, a kad ono tamo... Beoooograđani opremljeni sa najnovijim er-ljaksom, sa tri padeža i nesnosnog smradeža, naručuju najskuplje piće; klinke koje vode deke i klinci koji vode bake, a pri tome nisu u krvnom srodstvu, već ekonomskom interesu.
Momak rođen u Narodnog fornta, a ne u štali u nekoj zabiti kraj Surdulice ili Srpske Crnje, zabezeknuto pita svog prijatelja, rođenog Dorćolca:
- Brate... šta je ovo?
- Seljobe, brate, seljobe...

Komentari

Mеша Селимовић...

Хахаа, која гомила глупости... скоро па довољно да сумњам да је намерно тако.

Беоооограђани опремљени СА најновијим ер-љаксом, са три падежа и несносног смрадежа

Објаснио!

e, deda, deda...u toj tvojoj seljobi, ti si naucio za Mesu Selimovica, nadam se da ne mislis da je on napisao Seljobe...mada ne bi me iznenadilo. Za dalje informacije pogledaj definiciju Tolstojevski.

Znam ja vrlo dobro ko je šta napisao, ali očigledno ti nisi uvideo suštinu mog komentara, dobio si plus od mene, a komentar je bio upućen kao pohvala tvojoj domišljatosti i ironiji. Međutim mi se čini da ti to nisi zaslužio.

Da li sam samo ja razumela da on proziva SELJAKE kao karakternu osobinu, a ne kao ljude iz manjih gradova/sa sela?!

Соррј деда, ете ти леба, нисам те разумео как` треба. Нисам ја много тога заслужио - чим те нисам лепо ``скужио``.

rodženi dorčolče minus...zato što nisi nešto uradio nego si se pridružio...koji ćeš na splav?

#javio нисам дорчолац, ја сам брђанин са Топчидерског брда, које је пре само 50 година било село, а сада је елитни део Сељограда. Не замери што се спрдам сас нагласци, учим страни језици, јер како смо кренули, имаћемо још националних језика, попут црногорског, бошњачког итд. Замисли... Лесковачки језик. Војвођански... Ја сам напредан - учим! Не тепам се сас сплавови, то ми је гадно.