Prijava
   

Singidunum

Univerzitet SinMiDuduk, akronim za fakultet dece burzuja, svi ga pljuju i mrze ali kad shvate da im je ista cena studiranja drzavnom i privatnom faxu brze bolje se prebacuju na isti

Komentari

SinMiDuduk... zajebalo je i ono Singidunem :))) +čina

e pa ja sam definisao za SingiDunem i MegaTrendy:)
I naravno +

Ај један + и од студента поменутог универзитета, да не буде да се издвајам од околине :P

Ljudi, ne budite slepi... Ja nemam nikakve veze sa ovim faxom (sem par drugarica koje tamo studiraju), ali smatram da sam dosta iskusan i dosta stvari znam o visokom obrazovanju u Srbiji.
Studiram na Ekonomskom (Beograd), a prvu godinu sam zarsio na Beogradskoj poslovnoj skoli. Prebacio sam se da ne bih imao problema i cimanja kasnije oko master studija... Poznajem zenu koja radi u institutu za naucne studije (valjda se tako zove), koja mi je pre par godina rekla da drzava vise ulaze u razvoj BPS nego u ekonomski fax. Mislite da je to slucajno? Pogledajte u kom pravcu se krece drustvo, ili umaljite sliku - bar srpska ekonomija. Ne ogranicavajte se na poredjenje sa nekim tamo inostranim fakultetima. Nama su potrebni ljudi koji ZAVRSAVAJU POSAO, a ne "salterski intelektualci" koji misle da ako su se dosta pomucili i bubali na studijama da poseduju vece znanje od studenata sa privatnih fakulteta cija je ocena iznad 8!! Verovali ili ne tako je, a taj stav ce se u Srbiji ustaliti tek kroz nekoliko godina, kada ce svako u potpunosti smatrati ravnopravnim privatne i drzavne fakultete i birati studije na osnovu svojih mogucnosti i najvaznije - PO ONOME STO MU FAKULTET PRUZA! A kada smo kod toga, evo par cinjenica...
Ako malo izguglate, naici cete na informaciju da je Univerzitet Singidunum jedan od srpskih brendova koji se cesto sa ponosom predstavlja u inostranstvu na odredjenim skupovima. O brojnim nagradama i da ne govorimo, ali navedimo da je EDU Business Partner (region) za 2011. god. (odite na sajt svakog f. pojedinacno i sve ce vam biti jasno o njihovim DOPRINOSIMA obrazovanju). Konkretno, Poslovni fakultet ima jedan od najsavrsenijih nastavnih planova i programa za izucavanje ekonomije, koji je u potpunosti kreiran po uzoru (i preko saradnje!) sa najboljim poslovnim skolama i ek. fakultetima u Svetu. 1999-te je i osnovan od strane nekih profesora sa ekonomskog i drzave iz odredjenih razloga i sa odr. inicijativom! Tako je sve pocelo. Mislite da slucajno fakulteti za menadzment rastu u Srbiji kao pecurke posle kise? Mozda je vecina akreditovano (mada to nema veze sa kvalitetom nastave, u pitanju su formalnosti, neki drzavni fakulteti kubure sa akreditacijom). Stvar je u filtriranju STRUCNIH kadrova za osposobljavanje i rad sa ciljem "guranja" nase zemlje napred! Zaprepasticete se da znate gde se najbolji studenti priv. fak. salju na usavrsavanje (ne o njihovom trosku) i na kakvim mestima rade (ne po osnovu veza verujte mi) !!
Od drugarice sam cuo da Un. Singidunum ima tendenciju da osnuje sopstveni "campus", po ugledu na svetske univerzitete. Za praksu se ne brinu, izuzetne kompanije iz Srbije i inostranstva kontinuirano tokom cele godine tragaju i pozivaju studente sa odredjenim kvalifikacijama. Neki ce vam reci "Jeste, ali ne ide bas veliki br. njih". Haha, sta mislite, ZASTO?!?! Vecina studenata sa Singidunuma i ne zna na kakvom je univerzitetu, evo zasto... Kod njih vlada sistem "Radi na sebi i mi cemo ti pomoci". Student je kao na zapadu u mogucnosti da bira kakav ce biti na studijama i koliko ce znanja da prikuplja, a mogucnosti za to su mu NEVEROVATNE!!! Od izuzetnog strucnog kadra, preko najbolje svetske literature do mogucnosti odlaska na praksu jos od druge godine studija... Specijalna predavanja za najbolje studente nakon cega dobijaju sertifikate, stalne radionice za poboljsanje licnih karakternih crta, osobina i vestina, seminari...
Ja kao student sa Ekofa ne mogu da kazem da sam nezadovoljan (pogotovo zato sto sam na budzetu), da pljujem po njemu bih takodje mogao u nedogled (da navodim nedostatke) koje svi ionako znaju... Ali nekako sam i srecan kad vidim da studenti sa privatnih fakulteta i univerziteta (kao sto je Singidunum) ne koriste dovoljno (u stvari u nikakvoj meri) prednosti tih fakulteta, naravno ima i izuzetaka. I sami zive i studiraju u ubedjenju po principu "daj sta das" zato sto neko od njih nije mogao da uspe na drzavnom faxu i buba iz literature iz doba komunizma.
Ja znam gde cu na master studije, a do tada, apelujem i na vas da ako ste na nekom od drzanih univerziteta iskoriscavate vi njega a ne on vas, i ne gubite zelju za daljim usavrsavanjem zato sto ste se iscrpeli za vreme studija. Gledajte da to bar vredi, sticite SPECIJALIZOVANO ZNANJE!! Pozdrav!

kako te nije mrzelo, alal vera matori..

@Meesha Tolike informacije o fakultetima, a jos nisi naucio da se kaze umanjite a ne umaljite?

ozbiljno sam razmišljao da te banujem zbog prekucavanja reklamnog pamfleta privatne institucije, ali dovoljna ti je kazna što si ga samo pročitao...

Evandro10, haha, ma dosadjivao se malo i na facebook-u sam video ovaj share pa cisto "nesto" da prokomentarisem :) .

Bolideros, hvala, zaista sam pogresio.

Bruce, nisam prekucavao, nesto malo iz secanja sam napisao, ostalo iz prica (uglavnom) starijih osoba i ovih drugarica koje sam spomenuo. Priznajem da poznajem jednu osobu koja je direktno ukljucena u neka pitanja u vezi Zakona o visokom obrazovanju u Srbiji. Boravio sam neko vreme u Americi, imam druga koji studira na University of Illinois, mogu cesto da se ukljucim u bilo koje poredjenje.
Sto se mog komentara tice, necu imati nista protiv da ga obrisete, ili meni recite kako da dodjem do te opcije, na brzinu sam potrazio i nisam je nasao, a zauzet sam oko nekih drugih stvari...
I mala sugestija, ukoliko ste admin, predlazem malo objektivniji stav za Vase buduce komentare. Naravno, ovo je moja dobronamerna kritika. Sve najbolje! Pozdrav!

meesha care ti stvarno nisi normalan...

Meesha, ja sam završio privatni fakultet i mogu ti reći da su to, uglavnom, Diploma mill sistemi - ako si u USA, onda znaš šta to znači... (oprosti na familijarnom tonu, ja sve članove Vuke smatram poznanicima)

Sve je ok, i ja se slazem sa nekim stavovima kriticara privatnih univerziteta. Nego ja jednostavno spadam medju ljude kojima nije bilo bitno prilikom upisa na fax da li je drzavni ili privatni, iskljucivo sam gledao nastavni plan i program za oblast koju sam hteo. Mislim da je to ok i da sve to treba uzimati u obzir.
Naravno da je na privatnom univerzitetu u Srbiji kriterijum za prelaznu ocenu neuporedivo nizi u odnosu na drzavnom. Ali takodje mogu da se kladim da ukoliko bih bio na privatnom ekonomskom ili poslovnom fakultetu, ukoliko to zelim prikupio bih dovoljno znanja da bih u sred noci mogao da odem na takmicenje sa nekim studentom sa visokom prosecnom ocenom na drzavnom koji ne bi znao o cemu se radi. Sve je to stvar individue, a ja nisam ljubitelj ni priv. ni drz. fakulteta, kupice me onaj koji mi najvise ponudi, naravno pod uslovom da mogu to sebi da priustim. Jer svi bi mi na Berkli, ali treba nam 100000$.

ukoliko to zelim prikupio bih dovoljno znanja

To možeš i bez fakulteta. Ali definicije nisu mesto za ovakve postove - ako želiš diskusiju, otvori temu na forumu, da ne spemujemo defke.

Naravo, mozda i vise nego na fakultetu ako se ne potrudim. Ok, ma kakva diskusija, to bi moglo do sutra ;-) Cujemo se drugom prilikom onda. Pozdrav!!