Prijava
   

Sitna riba

Sitna riba je izraz za nekog malog preduzimača, krimosa, predsednika opštine... koji pokušava da poraste i uveća svoj kapital, ali uglavno prvi najebe kada se krene u obračun s mafijom, kriminalom...
Uglavnom sitna riba služi za podkusurivanje među većom ribom, i kao takvi stradaju za primer. Narod se malo smiri, a velike ribe nastavlju da krstare, na primer Srbijom.

"Ti si sitna riba u ovom moru plavom"

Komentari

Ipak, neke sitne ribe i prezive. Plivaju, plivaju i isplivaju u ajkule. Nijedna krupna riba nije se rodila tolika! Dakle, najopasnije ili najprljavije medju sitnijima opstaju i uvecavaju se. Jedan od mogucih puteva uspeha sitne ribe je da se veze za neku krupnu i bude njen potrcko dok ne doceka svojih pet minuta... :)

Da, mnoge male ribe prežive, jer šta bi jele velike kada ne bi postojale toliki broj malih :) Ali šta vredi kaliformiskoj pastrmci da i izraste duplo veća nego standardna kada postoji sto somova koji če da dostignu svoju prirodnu veličinu. Čist primer prirode i zakona jačeg.
Ko ima veće šanse da postane krupna riba potomak velike bele ajkule koja krstari morima i seje strah ili hiljadu punoglavaca šarana u nekoj plitkoj bari.
...Mada pod krilom zmaja i zec može da postane car životinja...
:)