Prijava
   

Sjedinjene Američke Države

Velika naftna kompanija koja ima i svoju vojsku.

Komentari

Ovo je duhovito ili šta? Ok, daj da se zagolicam - hau, hau, hau... -

Nije duhovito, već sarkastično i satirično, što opet malo izađe na duhovitost. Naravno, imaš pravo da se ne složiš i opališ minus, tvoja ocena, tvoja stvar. Na kraju krajeva, izvoli i pokaži mi kako se to bolje radi. Svejedno, zahvalan sam na "konstruktivnoj kritici renomiranog autora visokog ranga" :)

Definicija je jedna prosta istina.

+

SAD su treći proizvođač nafte iza Rusije i Saudijske Arabije i to joj u opšte nije primarna delatnost. Pre bi se ta definicija mogla napisati za Rusiju kojoj je stub ekonomije proizvodnja i izvoz nafte i gasa, a da ne govorim o Saudijskoj Arabiji koja bukvalno nema ništa drugo osim nafte, koja kada bi presušila ostala bi samo pustara puna beduina. Dakle, neduhovito, nelogično, ukratko - fail.

Da li je fejl... Ameri upadnu u tuđu zemlju vojno (Libija, Irak...) i zauzmu je vojno, te preuzmu njihove izvore nafte. Onda, na papiru nafta bude te zemlje u kojoj je bušotina, a u realnosti je Ameri kontrolišu i njihova je. Eh, deco, kad i to moram da objašnjavam i crtam bez navođenja podataka k'o iz srednjoškolskog udžbenika geografije uz gomilu suvoparnih podataka koji su zvanično takvi, a nezvanično...

A primarna delatnost SAD je šta? Proizvodnja oružja za vojsku? :D

Nafta kao takva nije uvek predmet njihovih intervencija, čak se može reći da su države na koje su vršili agresiju u većini bez nafte kao značajnog resursa. Naftu imaju Libija i Irak, a nemaju Afganistan, Kosovo i Metohija, Vijetnam, Korea, Kuba, zemlje Srednje i Južne Amerike gde takođe utiču na krize, vojne pučeve i prevrate. Uostalom ovde je podugačak spisak pa se može videti da oni jednostavno stvaraju krize smenjuju i postavljaju koga hoće na čelo države iz težnje da budu vladari ove planete i ekonomski profitiraju https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations . Osim Rusije, Kine, Indije, Brazila, Južnoafričke Republike, Kube i još ponekih zemalja oni manje ili više utiču na sve ostale države i njihove vlade. Nadam se da će se to promeniti dolaskom Trampa i da će gledati svoja posla, a još bolje propasti u nekom građanskom sukobu pošto su raspolućeni na dva dela sada, još malo da službe tu začine padne po neka žrtva i eto sukoba koji bih uz kokice sa uživanjem pratio na Russia Today.

Nadam se da će se to promeniti dolaskom Trampa i da će gledati svoja posla, a još bolje propasti u nekom građanskom sukobu pošto su raspolućeni na dva dela sada, još malo da službe tu začine padne po neka žrtva i eto sukoba koji bih uz kokice sa uživanjem pratio na Russia Today.

This part gave me cancer. Putin, uz Božiju pomoć, će iskoristiti ternutak. Ali, nikako se nemojte zavaravati da će Tramp nešto pormeniti.

Сви смо ми дилдови у њиховим рукама. Само неки то покушавају да опвргну иако је то толико уочљиво да ми се плаче. Слепи су код очију.

U, jbt, al' ste se raspisali...