Prijava
   

Skadarlija

Jedan od simbola Beograda, alkosa, umetnika, boema, razbibrige i veselja. Dokaz da vreme gazi sve. Nekada su sve kafane radile i bile pune, sada su mnoge pretvorene u kafiće, zatvorene ili u poluradnom stanju. Nema više ni legendarnih kioska sa pljekama, pored BIP-ove pivnice. Sada, mesto da se na svakom ćošku čuju glasni tamburaši, čuje se samo tehno muzika iz obližnjih, novonastalih lokala.
Šta ćeš - dolaze neki novi klinci i neki novi Di Džej boemi.

Komentari

branka black rose u zetskoj.

Mislim da gresis Ababovicu.

Tehno muzika dopire mozda, ali to je okruzenje, a ne sama skadarlija.

Tamburasa je uvek bilo i to je deo duha Skadarlije.

Legendarne pljeskavice...pa kiosk svaki je tu postavljen u vreme ekspanzije kica i sunda, kao i na Slaviji...mislim da im tu nikad nije bilo mesto, jer skadarliju sacinjavaju kafane.

Skadarlija jos uvek odoleva nekako tim DJ boemima.

@black_hole

slazem se, jedino je to degutantno, ali opet ni to nije u samoj Skadarliji...nekih 20 m sa strane :) ali dobro, tu imas pravo

Tamburasa vise nikgde nema, eventualno kod Sesira moze ponekad da se naleti. Nema vise ulicnih sviraca, koje ja pamtim od pre 10-15 godina i vise. Kafane su se takodje srozale, a da budem iskren - poluprazne su.

a tehno razbija odmah ispod goluba, prekoputa onog novog italijanskog restorana. tamo ima kafic, koji otkida sa tehnom. Ista je stvar i sa onim kaficom u dnu. Sad je cak i pivnica izbacila zvucnike iz kojih ponekad dopiru svakojaka sranja.

@ Bushido
Zetska i Skadarska pripadaju istoj mesnoj zajednici Skadarlija, ako to uopste vise postoji :). Kod putujuceg glumca dobra kajsijevaca ;)

jos bolja dunja u "sesir moj" :)

ja bas bio pre tri dana na tamburasima...ima ih u putujucem glumcu, ima ih u tri sesira, sesir moj...tamo uvek imas tamburicu

ali realno, kurac mi znamo kakva je skadarlija bila pre sto godina :)

meni pricao djura jaksic da pre 150 godina branka uopste nije drzala lokal ;)

Ne bih rekao, plasticna hirurgija je cudo sta moze da napravi :)