Prijava
   

Sloboda mišljenja

Ako se samo racionalno razmisli o ovom semiotičko- metafizičkom pojmu može se doći do ozbiljne ambivalentnosti mišljenja da li zapravo to treba tako da bude regulisano, jer cunami kratkotrajnih glupih i hroničnih manipulativnih ideja neprekidno zapljuskuje moždane ćelije širokih narodnih masa i stvara krucijalno pitanje da li su informacije, u današnjici, virusi koji napadaju mozak?
Konkretizacija i rekapitulacija slobode mišljenja kao pojave u medijima upućuje na stepenast sunovrat konkretne pameti i na uspenje gluposti brzinom svetlosti. Zapravo, da se ne bi došlo do nesporazuma sloboda mišljenja je prisutna u svim krugovima društava, međutim, '' mlad organizam i prihodi niski'' su sputavani da se nešto čuje od njih, jer po nekom principu reprodukcija ideja naš trenutni sistem deluje kao u komunizmu da je izvor čitavog mišljenja u rukama vladajuće klase. Ima mudraca širom planete, kritičara kojima je sloboda mišljenja omogućila da dokažu koliko su zapravo u zabludi, a da nisu toga ni svesni. Njima nisu potrebni materijalni adrenalini, oni neće zatvoriti klapnu do kraja života.
Ideja slobode kao više sfere razuma nastala je u doba prosvetiteljstva kao oslobađanje od uticaja okline i vladajućih faktora. Ta misao je ostala nedovršena, kao neka vrsta utopije, jer nije uspela da stvori nezavisnost od vladajućih prstiju.
U maniru shvatanja ''sloboda je kada nisi u zatvoru'', ti možeš sve, naši servisi javne informisanosti nam ispiraju mozak kao na Golom otoku, frazama i polupismenim žurnalistima, ekonomistima, političarima, književnicima... i dovode do ozbiljne zapitanosti da li treba vratiti lobotomiju kao lek za bolest svesti? Polako odlazi u zaborav socijalistički režim koji nije dozvoljavao da se kaže guza, a kamoli nešto ideološki protivrečno, jer te jede mrak iste večeri.
Nije problem u sistemu koliko je problem u ljudima, jer oni sebi dozvoljavaju da svašta prihvataju i čuju. Svaki dan će sebe dovoditi u protivrečnost i udarati glavom u zid, jer haotičnost slobode mišljenja pravi vitraž koji od tebe pravi čoveka koji je isprskan svim bojama.

- Dobro veče ja sam Sanja Marinković i ja sam guska zaštićena zakonom, možete da se uključujete direktno u program, ali ne smete da mi psujete ništa. Ja imam pravo na svoje mišljenje koje se ovde poštuje. Kezim se i kada ne kapiram foru, bavim se hiromantijom, dajem savete za dijete, kupovinu, rađam decu, nameštam noge, ima jaku moć intuicije i moja reč gvozdena vrata otvara. Zašto sve to znam, jer mi se može da pričam i znam šta hoću i sve to saznajte u nedelju u emisiji Magazin in, tu će biti naši večiti gosti Đuro Palica poznati psihijatar i komičar, Đoša kasapin, Isidora Bjelica pisac voajerskih romana, Kemiš virtuoz i Boki 13 najpoznatiji travestiti i borac za mir u svetu.

Komentari

Ali zab'o si osobu brij jedan od "voditeljki" koja me nervira........toliko me nervira....ma kak'a Lea Kiš.....ova koza je šije 50x
+

Что јес јес... Леа је за иживљавање, а ова није низашта, а нервира.+

"Живим брзо а храним се лако..."
Како је видим тако ми кроз главу пролазе сцене из "Канибал Холокауста".
++

"Glupost se gura da bi bila viđena. Pamet ostaje pozadi da bi videla." Hm, ako je za neku vajdu! :P

брзином парсека

Znači li ovo brzo ili sporo?

Stiče se utisak da je pisano na brzinu, gomilanjem masi manje poznatih pojmova, ne bi li se fascinirali oni koji ne razumeju, a koji su, usuđujem se da procenim, obožavaoci pomenute Sanje. Nekoliko slovnih grešaka kvari utisak, lako je ispraviti.
Da ne bude da samo kritikujem,

Није проблем у систему колико је проблем у
људима, јер они себи дозвољавају да свашта
прихватају

je za svaku pohvalu, kao očigledna istina kojom nas sve treba svakodnevno opominjati.

Nije bitno da fasciniram te koji ne razumeju, nego jednostavno tako pišem, pogledaj ostale definicije pa će ti biti sve jasno.
Kritika uvek treba postojati, haotičnosti ima u manjoj meri, a slovne greške ću pogledati... pisao sam ovo sinoć pa nisam možda pohvatao sve.
Parsek je brži od svetlosti, tako da znači brzo.

Postoje sjajne "blog defke", koje su našle svoje mesto među definicijama. Za ovu analizu par pojedinaca koje možeš jednim tasterom daljinskog upravljača ignorisati, ne nalazim opravdanje da bude napisana kao definicija (mada to i nije), već jedino da ovo bude Jovičić/Vlasuljar stajl tema na forumu, što joj svakako ne bi uticalo na nezanimljivost. Minus.

Agilni, ti si nešto opako pogrešio?
Kakve blog definicije, šta pričaš?

Parsek je brži od svetlosti, tako da znači brzo.

Otkud ti ovo? Kad sam nekad davno išao u školu, parsek je bio jedinica za dužinu.

Ovo je razmišljanje koje mi liči na blog post slabo čitanog blogera, a ne nešto što treba da bude definicja na Vukajliji. Nadam se da je sada jasnije.

Bez obzira što se uglavnom slažem s onim što si napisao.

Ja sam tako čuo. Inače to su jedinice za merenje rastojanja u vasioni.

Agilni pronađi taj blog i ja istog momenta brišem definiciju, može?
Nije bitna kritika ja je primam svakodnevno.

Nije poenta u nekom tamo blogu, već govorim o formi... ne sviđa mi se pisanje definicija na ovakav način, pokušao sam da ti objasnim i zašto. Nisi ukačio, dovoljno je, pa da ne spemujemo istom pričom.

Inače, otkačeni pokušava da ti kaže da ne možeš reći "brzinom parseka", kada je to mera za udaljenost.

Разумем, променио сам текст да не буде забуне..
Агилни, ок.

Elzeard Bouffier

http://astrosvet.tripod.com/fizika_mehanika/
svemirske_udaljenosti.htm
evo Otkačeni.

Izgleda da se nismo razumeli. Da ne linkujem ponovo, negde u tekstu stoji "brzinom parseka", odakle je jedini ispravan zaključaj da je parsek jedinica za brzinu. A taj zaključak je pogrešan. Parsek je jedinica za dužinu, sam si rekao da se koristi za merenje rastojanja u astronomiji.
I da ne bude zabune, umeo sam da izračunam dužinu parseka pre nego što sam krenuo u srednju školu. Beše to davno, ali i danas umem.

Грешка је била у питању, исправио сам. Увек кажем, ако нешто погрешим има неко да ме исправи...