Prijava
   

Slobodan uvoz naftnih derivata

Od 1.januara ove godine nasa pametna vlada je dozvolila slobodan uvoz naftnih derivata u cilju razbijanja monopola na nasem trzistu i sirenja ponude.To je vrlo mudar potez koji bi trebalo da obezbedi bolji kvalitet goriva u nasoj zemlji i vecu ponudu koja bi ,teoretski,trebalo da obori cenu goriva na neki razumniji nivo.

Nije mi bas preterano jasno sto se dize frka oko toga?Zar nismo i u Slobino vreme imali nesto slicno,kada je nasa zemlja bila puna naftnih magnata ,koji su "slobodno "uvozili gorivo iz Madjarske,Makedonije i Grcke,koji su imali razvijenu distributivnu mrezu i gorivo si mogao da kupis ,bukvalno,na svakom cosku......jedino si morao da se snadjes za ambalazu.Cak je i tada bila velika ponuda,imali smo crveni madjarski,zeleni grcki ,itd,sto je zavisilo kojim "Stepom" je krsten i u koje se godisnje doba kupuje.Imali smo letnjie i zimsko gorivo,koje se ralikovalo u kolicini vode u sebi i zimsko je bilo sa manje vode,posto voda ima nezgodnu osobinu da mrzne na niskim temperaturama....

Komentari

Paradoksalno je da će umesto da pojeftini, cena goriva će se povećati?! Zbog povećanja akciza i nekih pički materina još!
Oj Srbijo među šljivama!

Pa ja sam i rekao "teoretski".....

Ma OK video sam to. Nisam mislio ništa loše, nego baš sam pre neki dan čitao o ovom fenomenu, pa reko da podelim s drugima.