Prijava
   

Službena teorija zavere

Tajna svih tajni u jednoj državi. Razlog zbog koga čekaš u redu, plaćaš usluge koje ne koristiš, gledaš političare za koje nisi glasao, zbog koga žuto svetlo duže traje na semaforu pred zeleno, nego pred crveno. Svi imaju svoju teoriju o ovome, ali samo povlašćeni službenici ZNAJU.

Krpo, jesi li primetio koje su visine šalteri u državnim službama i privatnim bankama? Primetio si da kada im priđeš i hoćeš nešto da pitaš, moraš da oboriš glavu, da se blago saviješ u kuku, isturiš dupe kao mlada seljančica pred guženje iza Mićinog ambara, a onda kažeš: ``Molim vas``. I uvek ti fali jedan kurčev papir.
Koincidencija ili zlonamerna zavera ponižavanja građana od strane moćnika?

Isto tako, možda si primetio da kada hoćeš da uzmeš kredit od banke, onda te odvedu u drugu prostoriju, daju ti stolicu da sedneš i obraćaju ti se poštovanjem. A onda ti i ne fali još jedan papir. Kako?

Komentari

Granjka, pa na čijoj si ti strani uopšte? Čitajući tvoju definiciju http://vukajlija.com/katastarsko-lovacke-price/685673 stekao sam utisak da si ti taj službenik? Pa zar ti ne dolaze klijenti različitih visina? Šta bi ti hteo,da se uzme prosečna visina pa da se šalter napravi do te visine? Šta bi bilo sa onima koji su u levoj polovini Gausove krive raspodela visina (niži od proseka), tj. oni kojima bi se tada samo video čuperak ili eventualno bi stajali do nosa (još ako pretpostavimo da je klijent namrgođen eto komične scene naoštrenih obrva i naslonjenog nosa na šalterski pult i dodatne zabave za vas).
Nego imam ja jednu interesantniju zaveru, a tiče se crkvenih šaltera. Naime, primetio sam da su ti ''duhovni objekti'' projektovani tako da se unutar njih osetiš manjim od makovog zrna jer je sve predimenzionirano, preteće, sa odjekujućim zidovima prosto da se usereš i tako posran ostaviš prilog (prema svojim mogućnostima). Zar nije veći manifest autoritarnosti kad moraš da celivaš nekome ruke (u najblažoj varijanti) ko te posmatra sa visine sav u nekom bling bling ja-bogat-ti-govno nakitu od flegmatičnog šalteraša koji se uvalio u rotirajuću fotelju i ređa karte na komjuteru? Čak imaš tu opciju da ti njega posmatraš sa visine za razliku od sveštenika kome stalno moraš nešto da se saginješ...

Трућ из аут дер.

Па, ово што си изнео није никаква твоја завера, већ преписан манифест комуниста према Српској Православној Цркви и 10 векова светих Срба. Шта си могао да очекујеш од комесара без основне школе? Или бравара? У Европи им дижу споменике, а у Србистану комуниста им руше задужбине. Јбг, ниво културе.

Нисам изненађен да ти се наше цркве чине предимензионираним. Тако су мислили и комунистички комесари (знам да ти ниси један од њих, али то је тај правац размишљања). Ваљда јер им образовање није ишло даље од села, а тамо је црква била највећа грађевина. Још ако су били Војвођанери, е онда су им цркве имале и оне звонике, па им се то чинило вртоглаво високо. Да видиш колики је Нотр Дам... Брате мили... Ако се у нашим црквама неко осећа малим, у тој цркви би се осећао као бува у нуклеарном силосу СССР-а.
Иначе, да, потпуно си у праву са том завером. Многи људи кад оду у цркву осете се тако. Исто се осете и у позоришту или музеју. Не иду често, па им некако непријатно... Виде попа па се препадну. Рђава савест. Трпају попу паре у нади да неће горети у паклу сопствених недела, а ни име му не знају. Љубе му руку јер ``тако треба``, а не знају зашто то чине. Срби су некада били раме уз раме са својим свештеницима, а сада и једни и други нису нешто репрезентативни представници ни Цркве ни народа којима припадају.

Hmmm, definicija mi je nekako prazna i bespotrebna. Zao mi je, -

Šteta što Vlada Limar ne čita definicije, oseća se praznina bez njegovog stava.
Ali mi je interesantna tvoja opsesija komunistima, imam utisak da su te skratili za neku imovinu pa im ne možeš oprostiti?

Не, комунисти су ми оставили доживотно радно место са најбољим бенефицијама. То ипак не утиче на чињеницу да су упропастили Србију и Србе за наредних 200 година. И нисам опседнут њима, него само лако препознајем њихове потомке и идеологију којом су отровали Србе да буду братоубице, ратни злочинци и криминалци. Они су као системска грешка у компјутеру који разара српско друштво (или оно што је остало од њега). Ја само указујем где су те грешке, ништа више. Прост пример ти је Ратко Младић. Њега би Степа и Путник стрељали, али они су монархисти, а он је ипак комунистички ученик. Иза Степе и Путника је остао споменик поноса, а иза Ратка срамота. То је та грешка у систему о којој овде говоримо. Онда пример су ти и данашњи попови. Његош је своје ордење продавао да нахрани народ, а данас комунистички попови шетају гузице у мерцедесима. И лако их познајеш по причи и понашању, просто су очигледни.