Prijava
   

Šmekeri

Reč Šmeker ima više različitih značenja. Naročito je shvatanje te reči promenljivo kroz vreme.
Šmeker 1941. Pobegao i od partizanske i od četničke mobilizacije, urbani šaljivdžija sa kačketom od tvida, ali bez revolucionarnih ideja. Podjebava okupatore pljujući im kadkad u piće kao konobar lokalne kafane.
Šmeker 1961. Igra fudbal, beži iz škole, a posle neće da radi, da samoupravlja. Ide "stopom" do Trsta po farmerke, pušta kosu iako mu svi to brane. Prvi je na igrankama, spreman da uradi sve za "najbolju" curu u gradu!
Šmeker 1981. Prošao je pank fazu, prelazi na R'N'R. Na ruku mu ide nadolazeći novi talas roka u Jugi. Hoće da napravi bend, da bude idol devojčicama. Pravi se lud da ne ide u vojsku. "Odradjuje" Nemice u Promajni, a uspešan je i na domaćem terenu u studentskom domu, gde beleži "recke", naravno kao "ilegalac".
Šmeker 2001. Šamara nastavnicu u školi, kao alfa-mužjak snima mobilnim telefonom svoj seksualni čin sa top ribom iz škole, igra košarku za lokalni tim i trener ga forsira u petorci zato što ga tata "popravi" svakog meseca sa par stotina evrića. Redovno posećuje splavove i zna napamet sve Karleušine pesme, ima fond od od 50 reči. Nije pročitao ni jednu "lektiru", jer sve to ima i na netu. Sanja da udje u kuću velikog brata. Valja gudro. Plaše ga se. Misli da može da uradi šta god poželi, ne shvatajući da mu je rok trajanja ograničen!

Komentari

Pa kod nas VB nije postojao 2001. Nisam bas siguran ni za mobilni sa kamerom.