Prijava
   

Smrtnik

Svako od nas. Nema izuzetaka. Sve nas čeka neizbežna smrt. Jedino što će ostati od nas je tuđe sećanje na nas same. A jednoga dana ni tog sećanja neće biti...

Baba sedi u autobusu jer je nekog klinca digla sa mesta uz izgovor da je bole rukenogeleđa i ko zna šta još i gleda u istog tog kilinca misleći: ,,Hehehe, gle smrtnika, stoji, a meni ovde lepo i ne guram se sa ostalima!"

Čovek vozi Juga kojeg je zaustavio pored autobusa zbog gužve u saobraćaju, gleda u autobus i vidi neku babu što sedi sa kezom od uva do uva. Misli: ,,Gle ove smrtnike, voze se u GSP-u, a meni ovde super komotno i još slušam svoju muziku!"

Vozač BMW-a iza Juga gleda u gušvu i misli: ,,Sigurno se neki Jugo pokvario i napravio gužvu. Šta ćeš kada smrtnici poput ovog ispred mene još uvek voze krntije..."

U limuzini iza mali buržujčić misli: ,,Gle ove smrtnike, koji nemaju šta da rade dok stoje u gužvi. Boli mene kurac, riba mi puši dok pijem viski, a vozač neka se smara. Smrtnik!"

Iznad grada proleće helikopter u kome putuje neki investitior do Miškovića na potpisivanje ugovora o ne zna ni on o čemu jer ima još važnijih da potpiše u Italiji. Ipak je Mišković za njega sitna riba. Gleda dole i misli: ,,Gle ove smrtnike zaglavljene u saobraćaju! Niko od njih ne može da stigne gde želi na vreme."

A sve to posmatra Bog i misli: ,,Samo se vi smejte jedni drugima, 'smrtnici'! Ja ću se smejati poslednji, pa da vidim da li će vam biti smešno kada preda mnom stanete jednaki!"

Komentari

predobro....svaka čast....+ i patrik

Bravo. Moze komotno na naslov