Prijava
   

Sokoj

Organizacija muzičkih autora Srbije - Udruženje profiterskih nezasitnika koji pokušavaju da monopolizuju muziku u Srbiji. "Brane interese" svih muzičkih autora, pa i onih koji su prodali svoja autorska prava vlasnicima uslužnih radnji i stranih autora.
Najpre naplaćuju emitovanje pesme na radiju, a onda idu od radnje do radnje i pokušavaju da naplate puštanje te iste pesme sa radija.
Ukoliko neko odbije da im plati, prete kojekakvim papirima o autorskim pravima i tužbama i primoravaju na potpisivanje nebuloznih ugovora.
Samo je pitanje vremena kada će se neko opametiti i shvatiti da mogu da mu pljunu pod prozor.

Komentari

Budale... Imao sam frku sa njima par puta... Samo udju u radnju, cuju da se pusta muzika i izadju, posle ti dodje racun i moras da se patis... Pederi

na stranu što naš sokoj krade od autora, ali zašto ste mišljenja da autorska prava ne treba plaćati?

Nekada su bendovi odrzavali koncerte uglavnom da bi se albumi bolje prodavali(Beatles i kompanija), dok danas svirke i koncerti(spektakli sa mnostvom efekata) vode glavnu rec... Ne znaci da danas nema dobre prodaje albuma ali je ocito manje nego nekada jer se sve vise skidaju pesme sa neta i mnogo je lakse doci do muzike (ne)legalno... To je povezano sa ovom gore temom. Ali naplacivati jer pustas muziku na radiju (a od radija je SARS (bend) dobio za pesmu Budjav Lebac 16,5 dinara) je stvarno besmisleno i glupo...

@Surovi: Ako si vec otkupio autorska prava da pustas pesme u svom lokalu, sto onda da placas Sokoju. Ili ako si vec platio Javnom Servisu i onda pustas pesme sa radija, sta onda Sokoj trazi. Ili jos gore, oni hoce da naplate i ono sto pustas od stranih autora sa MTV na primer.