Prijava
   

Sonja Savić

Velika glumica. Obelezila je srpsku kinematografiju ulogama Decke u Secernoj vodici, Sofije Mackic u Davitelju protiv davitelja, a njene replike iz kultnog filma Mi nismo andjei usle su u legendu. Izuzetne i neobicne lepote, pokreta, glasa i stila, zavrsila je FDU u 21.-oj godini, sa 24 je nagradjena na festivalu u Veneciji. U Srbiji potcenjena, siromasna i usamljena docekala svoj kraj od posledica prekomerne doze heroina.

Komentari

osrednja glumica koja je ceo život pokušavala da "skine" Marlen Ditrih. (i nije uspela)

Meni je ona bila na neki način ispred svog vremena i ne-zemaljska.
Neka zvučim patetično, ali to je moje mišljenje.
A da je kopirala u govoru, šminkanju i gestikulaciji Marlen, jeste....

Ma uopste ne zvucis pateticno!:)
Ona je itekako bila ispred svog vremena, uspevala je da stvori legende od nekih krajnje skrto napisanih epizodnih uloga. I bila je jako potcenjena u Srbiji, kao uostalom i svi inteligentni i nadareni ljudi..mada joj zameram sto nije istrajala u borbi, nego je dozvolila da je ubije droga.
Ona je bila svetla tacka u crnoj srpskoj kinematografiji.

Ako je neko ispred svog vremena, onda treba savrseno da se snalazi u ovom našem, prostom i da odoli ... iskusenjima ... i ucrta sebe u mapu vanrednih... a ne da se preda?

Ne slazem se bas s tobom..biti ispred svog vremena je isto sto i biti natprosecno inteligentan, genijalan. Razlika u koeficijentu ineligencije izmedju takvog coveka i prosecnog coveka je nekad veca nego izmedju prosecnog coveka i debila..pa sad ti zamisli da zivis u svetu gde ti debili kroje kapu i isti te potcenjuju jer nisu u stanju da te shvate, nisu na tom nivou..pa prekardasi coveku!
Ovime ja ne pravdam njenu predaju heroinu, vec cinjenicu da ona jeste bila ispred svog vremena.

Pored očigledne mentalne i fizičke štete koju je svojim načinom života sama sebi nanela, po meni je ona posedovala neku posebnu, nestvarnu, mističnu lepotu, kombinaciju blagih crta lica i toplog, uplašenog pogleda. Opisuju je kao naprednu i emancipovanu ženu koja je u svakom trenutku vladala situacijom, ali na osnovu tog njenog pogleda, meni je delovala kao uplašena devojčica koja samo hoće da pobegne od svega.