Prijava
   

Srbenda za volanom

Narodski naziv za opštu opasnost na putevima, kako po ljude tako i po vozila i putnu infrastrukturu.
Srbenda za volanom je obično kombinacija 8+1, ređe 8+2 završena razreda osnovne i srednje škole, ubeđenog najboljeg vozača u njegovom kraju, odanog mrzitelja pripadnika organa saobraćajne policije (koje on sam naziva imenima raznih organa, ženskih i muških), vokabulara predratnih varoških kočijaša, nekrunisanog vladara svih ulica oko njegove gajbe i šire i naravno nabudženog* keca, juga, golfa, kadeta suze, BMV ”kockice” ili sličnog mlađeg punoletnika.

Srbenda za volanom baš svaku vožnju započinje “potpisivanjem iz mesta“ a skoro svaku sa “vež’te se polećemo“ ,mada ako zaista vezujete pojas glasno će se zapitati za postojanje i dužinu vaših polnih organa...Vožnja koja je počela slalomom kroz manje ulice njegovog kraja bez većih problema (par upadanja u brzinski trans kada je ugledao znake “Stop“ “Pazi škola“ “ograničenje 40“) nastavlja se izlaskom na veću saobraćajnicu, naravno kontriranjem kroz jednosmernu ulicu.
Vožnja kroz veću saobraćajnicu /autoput je nešto što će podstaknuti njegovog suvozača na razmišljanje o temama kao što su svrha i smisao života, prisustvo viših sila itd. nakon što više puta za redom jedva izbegnu sudar u suprotnoj traci prilikom preticanja preko pune linije.
Vožnja srbende za volanom se, po pravilu završava zaustavljanjem od strane zaprepašćenog pandura koji na prizor jedne crvene novčanice gubi svoju zaprepašćenost.

(*nabudžen znači: jes’ on ‘87 godište, al’ su mu kadice i spojleri od Poršea.)

Komentari

Auuuu ...
Jedna od najboljih ovde !
+

Nego prijatelju, umirem od želje da mi kažeš nešto o Nemcendi za volanom kome je tajo prekjuče uzo novi C63 AMG (Mercedes-Benz) ili da ti malo približim, šta li ćeš mi tek reći za zakorelu hrvatinu u BMW-u 330i (može i M3) koji em imaju de em imaju čime da divljaju po svojim ulicama, autoputevima i magistralama, premda su za razliku od naših autokaldrmi u perfektnom stanju?
Naslov me nagoni da ti dam minus preko usta, a sadržaj da ti dam pluščinu ko vrata.
Aj reguliši naslov u nešto primamljivije, tipa samoubica za volanom ili slično, pa da te častim.
Poz.
I savet ostalima: aj malo odjebite taj nacionalizam, fašizam, klerofašizam i slična sranja. Nije više 1991.

Ibrahime, nisi me lepo razumeo. Naslov "Srbenda za volanom" sugerise divljaka za volanom, posto velika vecina ljudi koji su iskrene patriote (Srbin sam, i smatram sebe patriotom)ili cak nacionalisti na pojam "srbenda" dobijaju asocijacije "je'anje keve, razbijanje, ludilo, ud'ri"
To je razlog za ovakav naslov, sacuvaj Boze da je vredjanje sopstvenog naroda u pitanju (tada bi napisao valjda "srbin za volanom" ili slicno)
Hvala ti u svakom slucaju za sugestiju i iskazazan stav.
Uzdravlje

Ja sam imao priliku da upoznam takvog čovjeka, i vjerujte mi, nisu nimalo simpatični ti ljudi. To je prije stoka nego ljudi.
"Vama je smešno, meni je strašno."

To su - jašari !

Opet, sve pohvale za def !

definicija je super...+

Jesu "jašari" - ali kad bi se zajebavali.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pa Jaširiju je Legija jebo kevu!?!
PLUS za Srbendu po "defaultu"!