Prijava
   

Srbenda

Pripadnik srpskog naroda ,koji se trudi svim silama da gluposcu,nepristojnoscu,manjkom inteligencije,pokaze svim drugim narodima da su Srbi najveci narod.Svojim izgledom podseca na patrijarha,sa obaveznom krstacom oko vrata,mrkim pogledom i cackalicom u ustima.Kod ovakve osobe,nedostatak manira se smatra pozitivnim i u prisustvu pristojne osobe,na svaki nacin pokusava da je sikanira,zato sto manire smatra za slabost.Bahatost je osnovna osobina Srbende.Pripadnike srpkog naroda ,koji se ne ponasaju po njegovom modelu,smatra za mekusce i izdajnike.Zaboravio sam da kazem da je glavna odlika Srbende ,stalna potreba da deli ljude na patriote i izdajnike,tako da su svi koji su za bilo koju opciju koja nije njegova,naziva izdajnicima.Srbenda je isto sto i seljacina,mada nije neophodno da covek bude sa sela.
Nazalost ,srbendi ima jako mnogo i oni su prva kocnica ka izgradnji i napredovanju srpskog drustva,jer je njima potpuno prirodno da kupuju meso iz gepeka,kome se ne zna poreklo,da kupuju i proizvode otrovnu rakiju,da smatraju pljuvanje po ulici za lepo ponasanje.......

Komentari

Veoma lepo si ovo objasnio+. Takav srbin obično nije školovan samim tim nije ni finansijski stabilan. To je od prilike generacija od `45 `50 koja nije imala dovoljno sredstava za školovanje, tada su roditelji ako su imali više dece školovali samo jedno, jer nije bilo para za sve.

---------------------------------------------------