Prijava
   

Srbovanje

Intergalaktička sposobnost nebeskog naroda da svojataju i traže svakom popularnom liku estradnog neba srpsko poreklo.

''Ona Koko, pa to se vidi da je naša bre,nema šta da se proverava, prava rasna Šumadinka. I Mila Jovović,oči ki na zejtinu i Tara u zimu, a oni pišu Ruskinja, Ukrajinka...ma sve to ista gov..., mislim svi smo mi bre isti. A Robertu de Niru je to samo umetničko ime, vozio on biciklu po Ibarskoj, rek'o čovek u novine. I Keba je naš, laže Džej k'o pas, za onak'og gospodina...''

Komentari

- Медиокритети и са једне и са друге стране. Небески народ је једнина, па он сходно томе не може да ``својатају и траже`` већ само ``својата и тражи``. Успут, дете, имаш ли представу шта значи појам небеског народа или само понављаш глупости из 90-тих које или ниси доживео или ниси размео?

Hvala na sugestiji, pre svega, mada su mediokriteti ispali i mnogi učeni ljudi jer se kad-tad sve sazna. A drugo ne ŠIZI po defki koju nisi razumeo i ne napadaj nekog za kog se nisi potrudio ni da vidiš kog je pola, a kamoli u kom vremenu sam rasla.

Нема на чему, ту сам да помогнем омладини увек. Учени људи никако не могу испасти медиокритети. Разумео сам дефку и мислим да је дефект а не дефка. Срби имају неки изопачен смисао да своје усране гаће показују целом свету. Чему то? Србовање је по нормалном Србину када се хвалиш са петицом у школи, златном медаљом у тенису, новим инкубаторима, са завршеним факсом, неком изложбом, младим људима који волонтирају у црвеном крсту или некој организацији хуманитарног карактера. Али то је срамота за младе, јел тако? Е па зато се не разумемо. Није ми важно ког си пола, а видим у ком си времену расла када ти је Србовање све оно што Србовање није. И шта значи појам небеског народа? Одакле су то Срби извукли?

U danasnjoj Srbiju ako se hvalis tvojom verzijom srbovanja ispadas smesan i jadan, jer imas dobre ocene i zavrsen faks a ne i vezu da se zaposlis, volontiras u CK a zajmis pare od caleta za cigare,itd... Srbovanje je iskorisceno kao asocijacija na vrbovanje, sto se treba razumeti pod svojatanje. No,zaista nebitno, o ukusima a i misljenjima ne treba raspravljati, pogotovu na internetu. Poenta nije u tome.

Генерализација је само изговор да се постане медиокритет. У данашњој Србији... То ништа не значи. Значе само резултати. Веза треба за све без обзира на завршену или незавршену школу, ко каже да је другачије лаже као најгора свиња. Ипак, ``моја`` верзија србовања је једино што вреди. ако се неко томе руга онда је он проблем, а не ја, тј. позитивна верзија. И даље ми ниси одговорила - одакле Србима појам небеског народа? Још ниједна ругач Србима и србовању ми на то није одговорио. Изненади ме и покажи да ниси још један медиокритет који чини ``данашњу Србију`` таквом...

Ne mogu da objasnim nesto sto nisam sama izmislila, upotrebljeno je u kontekstu sprdnje za celu defku koja je i sama sprdnja, dok si ti otisao u neke ozboljne stvari koje nisu tema ovog sajta. Nisam mediokritet, i to nemam potrebe da dokazujem, ne rugam se onom, po tebi, jedinom srbovanju koje vredi vec ga koristim u kontekstu asocijacije i recimo igre reci koju si,ponavljam, preozbiljno shvatio.

Ја сам Схизофреник, нема љутње. Преозбиљно или не, слажем се донекле. Ти причаш о Србовању ДЈ Крмка, а ја мислим на Србовање једног Новака Ђоковића. Па сада... о чему је лепше причати?