Prijava
   

Sredjeno

Šefovski sleng. Gazdinski.

Iako klasični glagolski pridjev, vremenom se ovaj izraz ustalio u rečniku samo najvećih mudovišta našeg doba. Kad se žgadija okupi i raspreda o problemima, gazda dodje, čakčkajući vrškom ključa BMW - a ušni kanal, i odsečnim, dubokim i tihim glasom otkine: "sredjeno.", sa akcentom na tački.

Iza sebe, ostavlja tišinu...

- Šefe, fali mi jedan poster da se odabere da bih otplatio ratu kredita.
- Sredjeno.

Komentari

Hehe, ja bi dodao i "suprotno od biće" :)
+

ih sarlo... ne setih se da ubacim...

Мећи, мећи... Ће да буде сређено...! +

Сленг? Сленг? СЛЕНГ???

Sredjeno

Šefovski sleng. Gazdinski.

Букснетина™
Сленг? Сленг? СЛЕНГ???

Мајке ти? Минус.

Naravno da je sleng! U trecoj recenici sve objasnjeno! Protracili ste minus momci.

Salim se, razumem vas donekle. ja na to gledam kao sleng, jer se koristi u sasvim novom smislu(taj smisao sam hteo da definisem). na primer, 'izgledala je sredjeno', 'soba je sredjena' kao slucajevi osnovne upotrebe... Ovde je ona situacija kad gazda lakonski i zajebano odgovara, 'sredjeno', u smislu 'zavrseno ti je to, ne smaraj, evo sazalicu se, odradicu ti, to je meni cas posla a ti bi morao dupe da oderes..', i ja smatram da se to bas cesto koristi, u bas ovakvom, kratkom obliku, sa propratnom gestikulacijom.

moje misljenje samo, slobodno moze da se brise, kapiram razlog.

Pa sad, tu se može polemisati. "Sređeno" bi trebalo u ne-slengu da znači da je nešto dovedeno u red. Da li je to značenje i u ovoj definiciji? U neku ruku jeste, tako da stoji argument da ovo nije sleng. A opet, na ovaj način ga upravo koriste rukovodioci i oni koji nekome nešto mogu da "završe", tako da bi se moglo svesti pod sleng određene grupacije. Međutim, samo turanje reči "sleng" u telo defke ovde smeta. Počni definiciju drugačije i izbaci pominjanje samog naslova u telu defke (tome služi primer). Uz par izostavljenih reči, sasvim dobra defka. Plus.

Diskutabilno je, jasno.
Ali upravo iz tog razloga sto se ta rec "sredjeno" koristi u specificnim situacijama i sa opet specificnim naglaskom, i to se tako ustalilo u govoru, izabrao sam da stavim "sleng" u telu definicije. Dakle, ne da se jebem za plus kod "slengera".
Mozda nije dovoljno definisano da to bude ocito, to je prihvatljivo.

Добро је +