Prijava
   

Sredovečni turisti

Grupe bakica i dekica iz okolnih zemalja evropske unije koji u okviru turističke ture, prolaze kroz naše gradove. Kreću se u manjim grupicam noseći zastavice u boji koju nosi njihov vodič. Njihov šarm je u tome što bez kompleksa furaju šorciće, šeširiće, osmehuju se svim ljudima oko sebe, sa ushićenjem ih fotografišu, pozdravljaju i drže se sa svojim partnerom za ruke. Odlučni da bezbrižno provedu ostatak svoje starosti i da se provedu bez obzira što su u poznoj starosti. Šire svoje dobro raspoloženje na sve ljude oko sebe. Po meni lepši prizor nego grupa maturanata u šetnji kroz grad.

Komentari

Da, ali te simpaticne bakice i dekice nemaju ni jednu brigu. Njih ne muci pitanje da li ce docekati sutra, da li ce moci da plate racune i prtom imaju za 'leba na kraju meseca... Oni su bezbrzni, a maturante ceka ili fakultet ili mukotrpno trazenje (premalo) placenog posla...

Znam, znam...Al opet, lepo je sresti ih.

Meni su odvratni onako smezurani u sortsevima i odisu nekim mediokritetstvom.

Oni su srednja klasa u svojim drzavama, radili su sto puta vise nego nasi roditelji u kojekakvim drustvenim firmama gde su se citale novine i lakirali nokti i sada putuju. A nasi maturanti su vrlo bezbrizni, vidi se po patikama od 200 evra. Njihovi roditelji su vec druga prica.