Prijava
   

Šta se tu može

Omiljeni zaključak starijih i iskusnijih posle dugotrajnog nabrajanja svih užasa, tragedija i vidova nemaštine koji su snašli njih i/ili njihovu porodicu. Iz nekog razloga, takva glupost mirenja sa situacijom se neretko poistovećuje sa ludačkom hrabrošću i stoičkom uzdržanošću.

Uzroci su, u najvećem broju slučajeva:

1. Godine i iskustvo (tačnije, decenijsko iskustvo u trpljenju svih mogućih vrsta i oblika haračlija);
2. Relacija religija - Laza Lazarević, verovanje da će čika sa neba ili nebeski narod pozlatiti njihovu muku i niotkuda im surduknuti kilo blagostanja;
3. Patološko neprihvatanje realne situacije i neupućenost u životni standard, to jest kakav bi trebao da bude, parola "nama je do jaja".

-Pa evo, živi se. Teški dani došli, prodali smo peć da bismo kupili drva, pa sada ložimo na sred dnevne sobe, sin pokupio kamenje i napravio mali kamin, dim ide kroz rupu na krovu, malo je nezgodno kad pada kiša al' eto. Jede se po' kile 'leba i paradajz ako komšiji ostane na tezgi, struje odavno nema, telefona, komunalije se gomilaju, suprug se opio i pocepao svoj doktorat...ali eto, šta se tu može, šta se tu može...
-Ovi neverovatno hrabri ljudi se i dalje bore sa teškom svakodnevnicom, ne razmišljajući o strahotama koje ih tek čekaju. Decembar polako kuca na vrata, a mi na vaše (dramska pauza) male ekrane. Ja sam Mutav Goman, vi ste gledali (dramska pauza) Eksploziv.

Komentari

продали смо пећ да бисмо купили дрва, па сада ложимо на сред дневне собе

Koji vin, jebo te!

Bez teksta sam...evo patrik!

Ево и вама велико хвала :Д