Prijava
   

Stariji

Kad smo bili klinci, sve momke u kraju smo zvali stariji. I kada smo upotrebljavali taj izraz, nismo mislili na očeve i majke, već baš na te momke koji su visili po kraju. To je bilo tako, jer su baš oni ti koji su imali naše poštovanje. Nismo ih poznavali, eventualno smo znali da je jedan od njih nečiji brat. Danju su nam bili uzori, noću smo ih se plašili kad ih vidimo na klupicama. Kako su oni prolazili kroz razne faze u životu, mi smo ih pratili. Slušali smo od drugih šta se kome dešava, razne tračeve, priče. Od njih smo dobijali čvrge, ponekad i šamare. Od njih smo učili kako se igraju fudbal i basket, kako se muvaju devojke, kako se tuče. Jednog dana ti stariji su otišli svojim putem, a njih smo zamenili mi, novi stariji. A nas, stare klince su zamenili neki novi klinci.

Komentari

Osetio sam potrebu da se malo preseravam..

Valja se malo i proseravati +

Треба се просеравати што више! + А ти данашњи клинци имају мање поштовања према старијима него што смо ми имали!

А ти данашњи клинци имају мање поштовања

Mada ima i vrhunskih klinaca koji su baš OK.

Има, има, увек има изузетака. Хвала Богу!

Mada to kako se oni ponašaju je i naša greška. Nismo dovoljno radili sa njima.
Ima jedan mali kod mene u zgradi. Znam ga od njegove treće godine i kao da mi je mlađi brat. Treba da mu budem kum na krštenju ove godine. Mali je vrh ali sa njim se radilo.
Malo smo ih mi ispustili.

To sam baš hteo da napišem.... Mislim ne to za tog malog :D Ali da je naš odnos sa klincima zasnovan na tome kako smo se mi odnosili prema njima.

Ja ću sada kao neka baba: ti klinci su danas uštekani po igraonicama i kod kuće za kompovima. Igraju fudbal jednom nedeljno - u balonu. Bleja pred zgradom je misaona imenica - tu su kafići. Jebiga, nije tako davno bilo kada sam ja bio klinac, ali je stvarno sve bilo drugačije. Aj neko da predloži ovo za naslovnu, ja već ispucao predlog u prethodna 24h.

Mada sad kad sam pročitao i Ox je u pravu.

Окс објаснио нажалост, а ово нема шансе да поставе на насловну :) +

Zavisi, kako koji kraj... Nije svugde isto... Dele se po grupicama nekim, pa jedni bleje napolju, a drugi su ovi što ih je Ox opisao..
I hvala Ox što misliš da je za naslovnu :)

а ово нема шансе да поставе на насловну :) +

Predložio sam. Sviđa mi se. Nekako je kul napisana.

Ja mislio ovo hit pevaljke Stoje: sta cekas vise stariji si covek, prozivi bar ostatak svog zivota, tvoj dodir hocu necu bilo ciji, briga me sto si ti od mene starijiii..
Eh.. Al nije. Zato plus. Iako mi se ne svidja deo o poducavanju o tuci, jebes to pored ove ultra efikasne demokratije. Dogovor kucu gradi, a tucnjava lazni ristepk.

Ne možeš se uvek dogovoriti... :)

ahhh koji flash-backovi! +++

пих ово се не односи чак и на мене, ми све радимо онако како је некад било, само од '98 па надаље, све описани у Оксовом коментару :) +

Ма добра је дефка, ал не верујем да ће да је ставе на насловну