Prijava
   

Što si takav?

U detinjstvu, zadnji i očajnički pokušaj da se od nekog neumoljivog izvuče to što se traži. Prvi pokušaji početnika sa nekim iskustvom u manipulaciji ljudima bockanjem u njihova osećanja. Sa starenjem, zadnja reč se menja.

- E, dobra bicikla. Nova, a? Daš jedan krug?
- Ne može.
- E, pa neću da ti je pojedem.
- Ne.
- Daj, samo jedan krug i odma’ vraćam.
- Jok.
- A, što si takav?
- Dobro, ’ajde, al’ samo jedan krug i vraćaj!

Komentari

Онај преселеџијски период детињства у којем је ово палило без претње да некоме поломиш њањару... :-)
++

Baš tako. E, posle već, jebiga...

Знали смо ми као клинци да се потучемо мало, али после отпалимо на жмурку и фуцу... Данас се клинци васпитавају гангсерски, јебеш га...

Sad opiče fucu na kompu, žmurke znaju šta su, ali iz priče. Priključeni direktno na fb, realnost ne znaju šta je. E, sad ga mračim :)

Не мрачиш довољно... :-)
Ма, чем испадну из пичке, гурну им по флеш од 100 мегабајта (колико им је и довљно) (не)знања и тако цепају кроз свет вокабуларом сељака из Цркова у емисији с Мемедовићем.

Interesantno je kako ovim komentarima postajete upravo kao vaši (naši) roditelji. Svaka generacija priča za onu mlađu kako nema pojma ni o čemu.

Interesantno je kako ovim komentarima postajete upravo kao vaši (naši) roditelji. Svaka generacija priča za onu mlađu kako nema pojma ni o čemu.

Упоређивање чињеница из релативно нормалног социолошког аспекта није исто као твоје круто шаблонизовање генерација које си сада изразила у коментару.
Додатак: ми нисмо сигурно имали на уму обухватање комплетних млађих генерација, а и добро је познато стање данас у одрастања и васпитања.

Ма, чем испадну из пичке, гурну им по флеш од 100 мегабајта (колико им је и довљно) (не)знања и тако цепају кроз свет вокабуларом сељака из Цркова у емисији с Мемедовићем.

A ovo nije kruto šablonizovanje?

Ако погледаш данашње клинце, видећеш да је моја метафора јако убола у среду.

Orkana, sve to ide u krug. Mada, sad ću da upotrebim rečenicu nas matoraca, u moje vreme nije bilo ovoliko neznalica. Imao sam priliku da ne mogu jednom detetu da objasnim da nije u redu da drugo dete (i još devojčicu) gađa kamenjem (dooobru modricu joj napravio tik ispod oka tim kamenom). Njegov argument je bio "A što dižete toliku galamu? Pa, ovolicni kamen je bio".

Niko,tvoja metafora bode i ostalim danima, ne samo u sredu :D
Splu za defku +++

@MrTestis

Lepo si sad rekao da se sve vrti u krug. I danas kao i nekada si imao ekstrmno glupu i ekstremno inteligentnu decu. Analogno tome što je taj dečko gađao devojčicu, kad smo mi bili osnovci, 90 - ih godina, drug iz mog odeljenja je na hodniku namerno sapleo jednu devojčicu, pala je i povredila ruku, a on se smejao i rekao da se on samo šalio.

Jebiga, Orkana, ja bio dete osamdesetih i delimično devedesetih. U pravu si 100%, samo mislim da je sporan taj odnos ekstrema. Malo pomeren više na lošu stranu. Ali opet, možda lupam, bem li ga. Ali čini mi se da ipak ne lupam. Da ne pokrećem dalje pedagoške rasprave o usmeravanju dece, sistemu obrazovanja koji ukidaju oni koji su ga izmislili, a mi ga 300% podržavamo itd.

Ja pre svega mislim da današnja deca nisu problem, već današnji roditelji. Većina je totalno nezainteresovana oko vaspitanja i obrazovanja, i umesto da se bave svojom decom, oni ih puštaju da ih vaspitava računar i televizija. Deca ni malo nisu glupa. Tu mislim na mlađu decu, već kad napune 14, 15, ako nisi do tada ništa uradio po pitanju brige o njima, posle postane kasno. Jbg, imam iskustva sa decom i roditeljima i tačno se po detetu vidi kakvi su mu roditelji. Ali spe(r)mujemo više ovu defku, koja je pre svega odlična. Toliko.

Ostalo mi samo da kažem "Amin"! Očigledno da imamo ista iskustva sa decom i roditeljima. :)

Ufff, skoro svaka druga rečenica se ovako završavala... xD +