Prijava
   

Stranci

Kolektivni izraz za širok raspon pojava na selima u doba kad gastarbajteri navrnu na ova područja. Prolijetanja autima kroz sela putevima na kojima se jedva dva auta mogu mimoići, nestašica dobrih cigara, nestašica vode, njemački jezik u kafanama i klubovima (to ovi mlađi).
Da, kad se nakon napornog dana ne možeš istuširati k'o čovjek, nego moraš čekati do pola 1, 1 da sapereš sve sa sebe, uglavnom stranci pune bazene, ili je bazen za prikupljanje vode prazan. Kad te u tri noći probudi škripa guma, neko sa dojč/austrijskim/ švajc tablama se sili na putu. Kad u radijusu od 3 kilometra ne možeš naći ništa sem Morave, Paramonta, i ostalih krdža, stranci pokupovali Marlboro i ostali dobar duvan.
Naglašavam, čast izuzecima.
Disklejmer: Nemoj ko da se nađe uvrijeđen, normalni su normalni, opušteni, došli ovdje malo na odmor. A idioti, e jebiga, oni su idioti svugdje, i da su u Tadžikistanu.

-O jebote, pogin'li smo danas... Ček, nema vode?
-Jok, došli stranci...
-Ufff... Ništ', bezecujem kadu kad dođe voda!
----------------
- Hey, arschloch, du bist doff! (Šupčino, glup si!)
- Ich kann dir verstehen, verdammtes Idiot! Jetzt, kommen Sie bitte hier, ich muss dir etwa sagen! (Razumijem te, idiote. Sad, odi molim te ovamo, da ti nešto kažem)
-Was? (Šta)
Šamarčina
-Volltreffer! (pun pogodak)
Tuča
---------------