Prijava
   

SUPRUGA vs LJUBAVNICA

Dve potpuno identične osobe po karakteru, a različite po položaju. U ulozi supruge žena se smatra čangrizavom osobom kojoj stalno nešto smeta, nikad nije zadovoljna onim što se čini za nju, stalno kuka i nešto zahteva, laka na suzama, komplikovana... U ulozi ljubavnice je stvorenje pored kojeg se uživa, opusti, koja ume i razume, koja ugodi... U suštini prava je razlika jedino u tome sto supruga pere, pegla, kuva, čisti, vaspitava, ugadja, a ljubavnica dobije muškarca na par sati i zadovolji svoje i njegove potrebe, dok je većina drugih obaveza oko njega zaobidje.

Da bi se uvidelo da izmedju ova dva bića nema razlike najbolje je oženiti ljubavnicu. U kratkom roku će od predivnog, razumnog stvorenja postati čangrizava i zahtevna.

Razmišljanje moje prijateljice (citiram): Većina žena i ovako i onako bude prevarena. Zašto onda ne dozvoliti muškarcu da ima više žena. Biće manje posla oko njega, jer će sve ravnopravno da se podeli, svaka će ga ionako moći imati dovoljno za sebe kad ima volju, neće morati da se od bračnih obaveza izvlači rečenicom "boli me glava", a usput uvek će imati nekog s kim može u svako doba da popije kafu i da se opusti i ispriča, ko da pričuva decu kad hoće da se opusti i posveti sebi, ko da je neguje kad je bolesna, znaće sa kojom je pa je neće mučiti neizvesnost da li će je ostaviti sa sve decom zbog druge žene. U svakom slučaju bolje je to dozvoliti muškarcima nego ženama. Mi jedva izadjemo na kraj sa jednim.

Komentari

Нико ништа не сме да прокоментарише .. свиђа ми се ова напета тишина на ову тему .. :)

Odmah se vidi "žensko pismo", naročito po poslednjoj rečenici. Onda nije čudo što je žena u braku "čangrizava" i nezadovoljna, pogotovo ako je muž zahtevan i neće ništa da pomogne. Onda se žena pretvori u roba, a to je nehumano. Interesantno mi je da ima žena koje su spremne da dele čoveka.
Ima li tu onda išta od emocija , ili je to tzv. ljubav, koja je samo reč.
Po svemu izgleda da je bračna zajednica samo na ekonomskoj osnovi. Ljubav je nešto drugo. Ma, tema je suviše kompleksna za ovakve definicije.

Дефиниција је симпатична, али верујем да пример није реалан. Сумњам да би нека жена пожелела да дели супруга са другом/другим женама.

ја нећу да је оценим баш због примера, али да се ја питам ја бих радо имала 2 мужа:)

извињавам се што вам се убацујем у расправу, али ако желимо да нас третирају вишим бићима, ја би се и поред промискуитетног нагона који евидентно постоји у мушком систему (психобиолошком), задржао на разум и нешто што је више духовно - једна жена

Ovo me podseti na srz problema. Dala sam +, defka mi dodje...slatka...tako nekako, i ima u njoj istine, zato sto mi inace zivimo u lazima.

Do nesporazuma u tumačenjima uvek dolazi kad uloge nisu precizno definisane, a najčešće se i vreme u kome se radnja odigrava totalno apstrahuje.
Pričamo li o ženama u njihovim 30, 40, 50, 60 godinama, ili ima još starijih, ili možda jos mladjih ? Koji je bio razlog za brak ? Da li su deca mala, u školskom ili studentskom uzrastu, ili su van kuće ? Da li je žena ekonomski nezavisna od muškarca, ili nije ? Da li živi zajedno ili odvojeno od supruga ? Spavaju li zajedno ili odvojeno ? Supruga ili ljubavnica - u kojoj režiji i kom životnom dobu, moliću fino ? Definicija ostaje otvorena, nedorečena, brčkamo se u plitkoj vodi.