Prijava
   

Šutira k’o Tripković, kad nije u formi

Izraz koji se koristi kada nekoga “ne ide“ na košarci tj. kada mu je loš procenat šuta. Zasnovan je na subjektivnom uverenju, da košarkaš Uroš Tripković, koji stvarno ima lep, školski skok šut, u karijeri nije povezao više od dve utakmice sa dobrim procentom šuta, a to mu je, jer igra na poziciji beka šutera, osnovni zadatak.

1)
Gledajući utakmicu tima za koji navija, A komentariše bezuspešne pokušaje glavnog šutera ekipe da pogodi koš:”Jebote ovaj šutira k’o Tripković, kad nije u formi. Pa, pogodi bar obruč!”

2)
A:”Batice, nešto te ne ide šut danas?”
B:”Onako. Doduše, znao sam i za bolje dane.”
A:”Šta onako? Šutiraš k’o Tripković, kad nije u formi!”

Komentari

I loš 3pko ti donosi mnogo poena za definiciju.Stavi nekog vašeg u definiciju, pa da vidiš kako će da prođe, mi imamo njega, a vi, komšinice???....;))))
BTW, sviđala mi se upornost i nik onog tipa komentatora na b92-"uzaludno čekajući 3pka"...

Tripku treba neko da ga sokoli... Inače, kvalitetniji skok šut je imao samo Reggie Miller (ne govorim o uspešnosti, nego o tehnici)

http://www.youtube.com/watch?v=xv2My33TDWw

@iskusni interpretato
Promenio je nick, nisam zapamtio u koji. Uglavnom potpisuje se sa: ex uzaludno čekajući 3pka.
Ja tamo ostavljam mnogo više navijački obojene komentare, a ovde se uzdržavam, pa ću zato "prevideti" ovu provokaciju - komšinice.
Ja spadam u one koji su svesni ko je ko u košarci, a smatram da se zna i ko je ko u fudbalu...da ne širimo temu.
Uglavnom kada Tripković da 30 i više poena sa šutem za 3 9-7, 10-9 i slično, svi ortaci me zovu da me pitaju da li gledam. Voleo bih da me taj momak demantuje(prognozirao sam da nikada od njega ništa neće biti), i postane veliki igrač. Evo već sada prilike na EP.

@Harlekin
A na primer Duško Ivanović?
Jugoplastika je prve godine postala šampion Evrope, zahvaljući igri baziranoj na njemu (tj. na akciji da se njemu napravi blok, a on skoro da nije promašivao), a ne na Kukoču (moj ljubimac) ili Rađi.

Malo si preterao, što nijestrašno, ali izmamljuje koment tipa"komšinice", za one dve dobre uzastopne utakmice, uostalom nas dvojica smo se oprobali na temu http://vukajlija.com/nema-lakih-poena. Vidi moj primer 1.šta ja mislim o njemu, simpatičan mi je, ali ne dižem ga u zvezde...na prvenstvu nek se bore i izgaraju, pa šta bude, lopta je okrugla(sve više i sve češće)...;)

Bilo je igrača koji su mnogo dobro pogađali, ali retki su imali tehniči savršen šut. Na primer Stojakovićeva "praćka" je sačuvaj Bože gospode, ali ... bitno je da "ulazi".
Vesely ti je novi Kukoč, samo malo šut da popravi...