Prijava
   

Suvoser

Čovek koji zna sve o svemu, ali ništa od tog znanja ne može konkretno da upotrebi.
Oni znaju istoriju celog sveta, ali imaju osnovnu školu.
Oni znaju sve o politici, mnogo bolje od svih koji se politikom bave, poznaju sve ljude na položajima, imaju mišljenja o svim gorućim problemima i znaju rešenje, ali rade kao obezbeđenje zgrade, kluba ili voze taxi.
Oni znaju sve o kuvanju, stoje nad glavom ljudima dok kuvaju, drže predavanja tipa: "Ne drži se tako nož!", "Ne soli se tako meso!", ali nikada neće uzeti sami nešto da spreme. Ako vide na Travel-u uvaženog francuskog kuvara kako sprema sufle, prokomentarisaće: "On nema pojma, to se uopšte tako ne radi!"
Oni samo filozofijaju, ali nikada ne rade.
Oni ne postižu ništa u životu, ali sve oko sebe uče kako se postiže nešto u životu.

Lary King je rekao u svojoj seriji:" Mi ne stvaramo, mi poboljšavamo!" pravdajući se medicinskoj sestri zbog kritikovanja sistema upisivanja pacijenata.
Naravo, ima ih na tone svuda oko nas. Samo odgovorite prvom komšiji koji sedi po ceo dan ispred zgrade i svađa se sa decom na pitanje: "Šta studirš?" i čućete zašto ste loše odabrali i kako se sa time nikada nećete zaposliti i kako on odlično zna vaše profesore i da oni nemaju pojma o materiji, i da on mnogo bolje zna sve o vašem fakultetu od vas i da je on to mogao da završi lagano, ali nije bilo poente kada zna mnogo više od profesora koji tamo predaju.

Komentari

hehe cini mi se da sam i ja ne neki nacin jedan od tih.
Znam mnogo toga ali skoro ni od cega nemam neke koristi.

a, pa ne može to tek tako:)
moraš da imaš nagon da svakome koga to NE zanima satima prepričavaš to što znaš...
da kritikuješ sve što radi svako oko tebe, a što ti ne bi znao da uradiš konkretno, ali teoretski znaš da ti to ne rade kako treba...
i moraš bar jednom da napraviš izuzetno neprijatnu scenu na javnom mestu u koju je uključeno učenje nekoga njegovom poslu, a da se kao rezultat rasplače radnica kojoj si držao predavanje.
E, kad ovo sve ispuniš, onda se javi!:D

pi, mrzim tu vrstu ljigavaca. imam primer, moj kolega. da li se u ovaj profil uklapa i ono " moje je najbolje" ?
ako bih ikoga iskorenila to je ta sorta
veliki plus