Prijava
   

Svejedno-nije svejedno

Simpatični slogan iz reklame za prirodne voćne sokove iz koje smo mnogo naučili. Nije svejedno samo koji sok piješ-sve ostalo je svejedno.

1) Svejedno je za koga glasaš, naročito ako u glavi imaš misao da je bolje izabrati manje zlo. U strahu da ne ostanu mala, zla su postala veoma pokretljiva, kooperativna, nepredvidivi timski igrači i saveznici pa se lako spaja nespojivo i više se ne stidiš kad na TV vidiš poznati lik i pogrešno kažeš: O,vidi ga Božidar Dačić, jer sada bar znaš da su tu negde i Čeda Čanak(dosov izdanak*) ili Pešić Vladan(podrške vlasti gladan*)
2) Kad u parku vidiš dobermana kako kaki svejedno ti je koga nećeš da opomeneš- i pas i vlasnik ne nose korpu.

U primeru 1) spamovale su me neke očajničke rime *-pa listu primera dopunite sami...

Komentari

Doduše, ne poznam u tančine lik i djelo gospode iz primjera, ali mislim da su oba fino u suštinu pogodila.

Ivana, navedena imena i prezimena su kombinacije realnih imena i prezimena srpskih političara koji su u zadnjih deceniju i po bili ljuti protivnici i po potrebi ljuti saveznici(tj.koalicioni partneri)-važeći raspored snaga je do pre nekoliko godina bio apsolutno nezamisliv, ali često se dešava da u okviru sadašnje opozicije ima dežurnih glasača da bi se ostvarila potrebna većina. Dojučerašnji saveznici su važeći protivnici koji s vremena na vreme priteknu u pomoć u nevolji. Stvarni likovi sa navedenim imenom i prezimenom u političkom đivotu Srbije ne postoje...

*životu
ali za def + ko vrata a i za rime!

na ovoj tastaturi "ž" mi je u gornjem redu, pa često promašujem, sorry