Prijava
   

Taj ne jebe živu silu

Osoba koja je u stanju da ide protiv svih pravila zdravog razuma. Da ne obraća pažnju na trenutne, a kamoli na buduće posledice.

-I on se tako svađa sa murjakom kako nije vozio brže i još krenuo da ga napušava, kako će on njemu da piše kaznu. Jadni murkan morao na svojim kolima da meri dubinu šare, da dokaže da mu nisu ćelave gume.
-Ma pusti ludaka, taj ne jebe živu silu.

Komentari

Ne znam kako će http://vukajlija.com/recnik/autori/14174 na ovo reagovati. Ko je savladao početni kurs fizike zna o čemu pričam.

ček, ček, recimo da sam bio među nekoliko u državi iz fizike u sedmom osnovne, ali nisam baš toliko upućen, pa objasni ako te ne mrzi :)

Ne mrzi me, izvini što kasnim. U starijoj literaturi se za energiju često kao sinonim koristi termin živa sila. Početni kurs podrazumeva makar fiziku na nekom tehničkom fakultetu. Alternativa je matematička gimnazija, oni najčešće mnogo znaju.

aha, e pa hvala na objašnjenju, a ja zalutao na književnost, a tu prirodne nauke nisu preterano popularne, mislim smatraju e nižim vidom inteligencije, iz prostog razloga što su svi antitalenti za to :)

Večita borba. Pristalice egzaktnih nauka za "jezičare" tvrde da umeju lepo da kažu ono o čemu nemaju pojma. Ovo nije moj stav. Ja sam za ravnotežu.

a realno je tako :D, ja na primer mogu o nekim stvarima sa kojima nemam veze da ti pričam satima, sve dok me neko ne otera u pičku materinu :))