Prijava
   

Talenat...

... nije uvek neophodan. Mnogo su važniji rad, trud i zalaganje. Čiji, nebitno.

JK - ćerka, 14 godina, pred odlukom koji srednju školu upisati.
DK - Savesna majka koja želi svom detetu da voli to što radi.

DK - Ćeri moja, šta bi ti volela da budeš kad porasteš?
JK - Mama, ja bih volela da budem poznata pevačica...
DK - Ne znam baš, sine... nisi ni lepa, niti si pametna, a ni ne znaš da pevaš. Da ne želiš možda da budeš policajka; lep posao, ne treba ti velika pamet ni lepota, a dobro se živi od mita i korupcije.
JK - Neću da budem policajka, želim da budem pevačica (kroz suze) Želim da budem uzor malim devojčicama.
DK - Teško, srećo moja, morala bi bar da budeš lepa. Ali ako hoćeš da deca uče od tebe, možeš da budeš profesorka matematike. Kupićemo ti diplomu na fakultetu u Prištini i zaposlićemo te u nekoj školi...
JK - (sad već ridajući) Neeee, mama, ne želim da bidem profesorka matematike, želim da budem na naslovnim stranama svake druge nedelje, da me znaju i da pričaju o meni.
DK - Onda možes da budeš političarka. Tu ti ni lepota ni pamet nisu potrebni, a novca ima koliko možeš da vikneš.
JK - (sad već besno) Bre mama, razumeš li ti srpski!? Želim da budem PE-VA-ČI-CA!!!!
DK - Dobro, sine, videću šta mogu da uradim.

..... dva dana kasnije ....
DK - Za dva sata imaš zakazano kod frizera, ideš da se blajhaš. Sutra odlaziš u privatnu bolnicu plastične hirurgije. I nemoj da ti je posle slučajno palo da postaješ domaćica, jer bi mogla da se istopiš pored šporeta. Da pišeš, znaš dovoljno da daješ autograme, dublje znanje ti neće biti potrebno. Što se tiče muzike, razgovarala sam sa Sašom Popovićem, on mi duguje još od onda kada je svirao harmoniku i nosio Lepu Brenu na krke-džake, pa će i on povući neke veze kod Marine Tucaković i sličnih.
JK - Hvala mama, najbolja si!!!!

Komentari

sto bre u Pristini, Kragujevac blize...

Jevtinije u Pristini.... :) Bolje da se ustedi na fakultetu nego na plasticnim operacijama. Vece sise su uvek IN, znanje nekako nije... :S

Ha Kragujevac bliže. Pa zar mislite da je samo na pravnom fakultetu u Kragujevcu bilo korupcije? Da na beogradskim fakultetima toga nema jel? I nervira me to da zbog jebenih debila na pravnom u Kragujevcu ispada da je na svim fakultetima tako. Ja studiram u Kragujevcu, redovno dajem svaku godinu, a imam i dobar prosek. A čik pogodi, nisam platila ni za jedan ispit. Sa druge strane na mom faksu toga sigurno nema,niti je ikad bilo.

Da za defku plus.

realno, u svakom segmentu zivota ima korupcije ovih dana... ali to je neka druga tema... ko ima placa, ko nema uci. tako je bilo i bice, nazalost.

"da se istopiš kraj šporeta". Genijalno.

Hahaha, napljuva nekoliko segmenata ovog budjavog drustva u jednoj def. Tako treba! :)

+

Jako ti je dobro ovo...zasluzuje vise +