Prijava
   

Tankovanje

Pored očiglednog i svima poznatog korišćenja u značenju punjenja rezervoara, savremeni govor sve više prepoznaje još jedno značenje ovog izraza.
Naravno, kao i većina novih reči, dolazi iz jezika koji je izmislio novogovor, ali iz njihove zapadne kolonije, SAD. Naime, tankovanje je namerno gubljenje košarkaških utakmica u NBA ligi kako bi se zauzela što lošija pozicija.

Sad se prosečan ljubitelj sporta zapita zašto bi neko namerno bio najlošiji? E, zato da bi u narednom draftu (izboru novih igrača) dobili veću šansu za kvalitetnijeg pika jer oni koji nisu ušli u plej-of imaju više šanse da im se dodeli bolji igrač za kasnije. Sistem izmišljen za sprečavanje preteranog ojačavanja bogatih klubova na račun siromašnijih, a iskorišćen upravo za to. Nije ni čudo da ima mnogo srpskih igrača tamo.

Da se uvede u fudbalu, u našim klubovima bi igrali top 10 igrači sveta.

- E, ode ja...
- Dećeš majmune, vidi ribe se taman oznojile, sad će krenuti skidanje...
- Tankujem tebra, čekam prvog pika na draftu...
- Mi odosmo s ovima, a ti čekaj. Pazi samo da ti ne uleti crnac od dva metra...

Komentari

Ене сленга боктевидо...+

internacionalni, pola sata sam studirao šta znači :)

Koristi(lo) se i u tenisu. Kada favoritu loše krene meč, on namerno loše igra do kraja da bi kasnije imao opravdanje pred samim sobom. "Nije me on pobedio, već sam ga ja pustio" itd. Agasija su svojevremeno bedili za takve stvari.

nisam to znao, eto i dodatak :)

Još samo da neko ko je čitao Orvela definiše novogovor, i defka je zaokružena.

ostavio sam drugima, ja sam preočigledan, ali ako ostane prazno napisaću je za koji dan

Znao sam da si ti! +++