Prijava
   

Tenis imitator

Već nekoliko godina večna teniska nada da jednom postane broj 1, Novak Đoković, teniser šampionskog kalibra, zabavlja širom sveta publiku svojim imitacijama kolega i koleginica, bivših i sadašnjih šampiona. Shvatio je da se lični marketing i promocija na taj način mogu isplatiti u svetu sujetnih, čudljivih zvezda kojima je zanimanje stress i zgrtanje para. Biti klovn par minuta rasterećuje, zabavlja i navlači simpatije u većem broju slučajeva.
Da bi se nekako izmirio sa američkom publikom, njegov zadnji hit je bila imitacija prave američke legende Džona Mekinroa, u početku simpatično prgavog, a kasnije sve više nepotrebno arogantnog tenisera, koji pored hladnog Bjerna Borga nije imao dovoljno vremena i prostora da se baškari i razmahuje sa mesta No.1 na ATP-u. Mekinro se pojavio u košulji i pantalonama na terenu na US Open-u i sa Novakom su zajedno izveli par teniskih karikatura uz burne ovacije publike koja se u tenis razume kao i u operu, ali se najviše razume u cirkus.
Očito je da Novak želi i druge angažmane, i što da ne, široko mu polje i neka nađe svoje mesto i ostavi svoje ekstra verne patriotske navijače da se nose sa Novakovom imitacijom samog sebe od pre dve godine. Možda mu se posreći da odglumi i pravog šampiona.

Komentari

Zamolio bih davače minusa da se oglase bar jednim svojim stavom, jer ovu definiciju ne brišem, pa makar nakupila miuseve kao sve moje ostale definicije zajedno. Izuzetno cenim ono što je Novak ostvario i smatram da može sam da bira svoje ponašanje na terenu, čak mi i njegove imitacije ne smetaju, jer su deo cirkusa belog sporta. Smeta navijačka zaslepljenost i potreba da on bude jedan od najistaknutijih Srba patriota, što u tenisu, individalnom sportu, nikad ne može da bude primarno. Možemo da ga volimo, ali bih više voleo da ga cenimo zbog ostvarenih rezultata, koji su i dosada vrlo veliki. I da sutra prekine da se bavi tenisom, on je naš najveći igrač, veći od Bobe Živojinovića.

Ma od mene pluščanja, a drugi kako hoće.

Evo minusa, ono što ja ne razumem, je da Vama, kako opisaste smeta što je Novak Srbin patriota. Ako sam ja Vas razumeo, on je super i sjani su mu rezultati i ne smeta Vam njegovo ponašanje...šta vam u stvari smeta. Ja bih voleo da napišete kojim je to gestom on preterao u svom patriotizmu. Uzgred, čovek je jedan od omiljenih stranih sportista čak i Hrvatskoj. Mislim, stvarno!

Izgeld a da će samo anonimni glasači da serviraju asove u nebranjeni deo terena...;)
Black, hvala na "javnom radu"....;)))

Ja sam dao minus.
Razlog - nije mi se svidela definicija.
I to ti je cela filozofija: definicija ti se sviđa iliti se ne sviđa.
Nemam neki poseban razlog za davanje minusa, aki mislim da je bolje da ne smišljam neki poseban razlog, već da iskreno napišem da mi se ne sviđa. Tako sam uvek do sada glasao i tako ću raditi i ubuduće.
Nema ljutnje, moje ocenjivanje nije ništa lično upereno protiv autora definicije.
Pozz.

Mudri, nisi me shvatioo.Novak je patriota i to nikad nisam sporio, niti mi smeta, ali tenis, kao i celi sport stvara neku nacionalnu euforiju i potrebu da se veliča vrednost nacije preko INDIVIDUALCA, koji ima pravo da se ponaša kao želi. Šta sa tim, što se Novak nije popeo na mesto ni 2 , ni1. nego je pao na četvrto. Koliko ga ljudi neopravdano sada pljuje i grdi i kozna kako omalovažava. To je problem shvatanja i ponašanja publike, a da li će on uspeti da se vrati takmičarskom duhu u većojmeri ili će da se bavi i marketingom i udvaranjem publici, koja ga je prošle godine satrla na tom isto US openu, zaključi sam. Razdvojte već jednom patriotizam od sporta. Sport je danas BIZNIS...

@Zyc, nikad nisi bio u grupi onih koje ne razumem-tvoji stavovi me ne ugrožavaju i nema ljutnje...;)

a zasto bi on morato da bude drugi ili prvi? decko ima 22 godine,mlad je ,zajebava se,radi ono sto voli i dobar je u tome,cene ga gde god da ode.. ne razumem zasto on sad mora da bude prvi? inace nisam njegov fan,ali ne znam zasto imamo potrebu da nekoga ne volimo zbog njegovo zivota koji je zanimljiviji od nasih zivota bar 5689puta

Meni ovakvi snimci dodju kao velika uteha kad vidim sta je Amerikancima smesno. Kako li je tek njima dosadno...

@ zevonja, tu patriotsku priču nam uvale novinari, i eto problema...Svi su oni profesionalni učesnici priče koja se servira publici, amaterima, koja posle ima probleme sa svojim emocijama, zato sam uvek bio protiv navijačke zaslepljenosti....;)

@Tulumbac, i ja sam se čudio tolikom smehu-sve sami"citati" velike biografije...;)