Prijava
   

Testerisanje

Drljanje akorda na gitari (ili basu), struganje nesrećnice u maniru irskih folkera ili pankera. Pojava karakteristična za početnike koji brže-bolje nauče dva-tri akorda, ali avaj - njihova desnica još nije stekla osećaj, tj. ušla u rutinu.

Za razliku od iskusnijih izvođača koji i kad naizgled drljaju zvuče sasvim pristojno jer imaju laku ruku, testeraši siluju uši okoline svojim oranjem po žicama.

- Ne valja ti pos'o, mnogo testerišeš. Opusti desnicu, šta si je stis'o k'o da daviš anakondu... 'Naš kako kažu - ili znaš sa instrumentom il' si gitarista na Pinku. Čak i najveći duduk može da oseti raštimitis a onda si ga ugasio...

Komentari

Još sam u ovoj fazi, ali vidno napredujem
+++

Odlična.
Drug imao dve gitare pa mi dao jednu. Naučio akorde (F mi dupe pomerio), malo vrndeljao i posle neki mesec dana mi tražio da da nekom drugom. Da nije tako sad bih možda prešišao Pjafa :)

+

Brzo se izlazi iz faze testerisanja, to je samo prvih mesec-dva dok ne razviješ osećaj :)

Teški su bare akordi, Čegi, posebno na akustari gde je deblji vrat ili ako imaš kobasice od prstiju kao ja :)
Mene je mučio C bare i njemu slični, to su bili meseci drndanja...

Teško Čegi, ja sam novi Klepton :D
Da vidiš kako samo hvatam bare C. Prvo mjesec dana pokušavao sa prstenjakom, da prostiš. Onda skontam da mi je lakše malim prstom.
Još kad bih znao naštimati gitaru po sluhu, razvio osjećaj za ritam i znao da pjevam, gdje bi mi bio kraj...:)

Pjaf, može na oba načina, i meni više odgovara malcem :)

Eh, da i ja znam da pevam ne bih odustajao od sviranja, pogotovo što sviram ritam... Ovako nam ostaje da vrbujemo prijatelje da nam pevaju ili da soliramo :)

He, he... dobra defka + baš za nas kvazi gitariste (nadam se da sa ovim 'kvazi' nikog od komentatora nisam uvredio). Dok sam nešto mrčkao na akustari najveći problem sa bare akordima je uvek bio što se posle 5min. sviranja levica ukoči skroz, palac me večito razbijao.

Sudeći po tvojim profilnim slikama reklo bi se da si prekaljeni gitarista, Kvejk :)

U, jeste to najgore kod barea. Biće da je do prejakog stiskanja. Na kraju ispadne da je najteži deo sviranja zajebancija sa svim povredama, upalama, ukočenjima i slično lol

ha, ha prekaljeni gitarista... lepo bi bilo. Zezao se nešto pohvatao neke osnove pa ostavio, ipak tu treba dosta upornosti i svakodnevnog prangijanja...

Treba, pogotovo za solaže. Svaki dan minimum sat dva dobrog sviranja... Mene ujebalo što ne znam da pevam pa batalio na neodređeno vreme.