Prijava
   

Težak život

Zamračena soba. On, ona i stara očeva lula iz koje se i dalje dimi zadah sećanja. Sećanja na njih, mene, tebe, nju i njega. Bez reči je navukao izbledeli bratovljev kaput i stari očuhov kondom i krenuo sam stazom praha od spaljenih snova.

Izdala ga je. ''To je samo devojka'' - govorili su mu, ''proći će''. To je samo svet. To je samo život. To je samo nož zaboden u njegovo srce. Najviše boli kad te izda neko kome si pružio sve. Sva njegova ljubav se pretvorila u čudni, nesnošljivi bol koji je sada predstavljao sve što ima. Dok se olovna kiša slivala niz njegovo rošavo lice i maljave grudi zagazio je u pseći izmet. Drveće je obuklo svoje jesenje odelo.

Sećao se svega. Svih tih lepih momenata kojim mu je ukrasila život i koji će ostati zauvek urezani jedino u njegovom sećanju i na njegovoj ruci, gde je istetovirao njeno i njegovo ime u srcu, uz nezaobilazni epitet. A ona... Kao da je zaboravila sve. Šetnje pored reke, ljubavna pisma, vikend u Ovčar banji sa pojačanom ishranom. Duge, plave noći u satenu.
Zapalio je cigaretu iz koje je kuljao dim koji se dizao u visinu i gubio u plimi smoga. Još jednom se setio nje, kako joj je prvi put ponudio cigaretu. Njena izumčena duša, čiji se bol presijavao kroz razokave oči, je za trenutak zatrepelila. Odbila je taj velikodušan poklon, i uzela je... Uzela je samo dim.

Život je težak.

Komentari

Ne znam kako sam uspeo dati minus. Izgleda da je to bio neki hejterski refleks, jebeš ga. Pogrešio sam.

Neverovatno mi je kako si tako namazano i pritajeno uspeo ubaciti Cecu i Lemija Kitića u ovakvu definiciju. Jesi li mislio da nećemo provaliti? :)

Ipak je ovo dobra definicija.

iskreno, bilo mi je sve jedno da li će se primetiti ;) definicija je neki vid sprdnje, parodije na kvazi umetničko pisanje. pokušao sam da razradim raniji današnji pokušaj, da bude sa što više klišea, besmisla i da ne pričam ni o čemu konkretno (jer je l te, ne vidi se ni o čemu se zapravo radi).
hvala :)

Nisi mi za Cecu i Lemija odgovorio? :P

iskreno, bilo mi je sve jedno da li će se primetiti ;)

:)

Aha, prebrzo sam pročitao. Ok. Ipak je Ceca namerno ubačena. Mada, jes' kraljica!

Jebeš parodiju, odlično je. Turio zvezdu i pljas.

Plus, ali sredi pravopis, 'leba ti. Ipak je ovo literarna zajebancija.
A evo i šta:

nesnosljivi

Nesnošljivi ili nesnosan. Može i nesnošajan :))
Ovčar banja veliko O.
I evo ti još nekoliko zareza, pa metni gde treba: ,,,,,,
Vuf

Ker, Mali Ker, ovo "evo ti nekoliko zareza pa metni gde treba" je moja replika i mojne da je koristis brez da si platio autorska prava.

GRRRRR

Evo ti nekoliko dolara za prava: $ $ $ $ $
Better?
Better

a malo je kume...

Da imaš onaj stari avatar, bi se uplašio, ovako niš'.

Vidiš da je bolje bez Joksimovića! ;+)

plave noći u satenu.

i mleko od kokosa?

bez mleka od kokosa, nisu se toliko rasipali...